Hlavní obsah

Poslední předolympijský závod SP sdruženářů vyhrál v Seefeldu Nor Graabak

Poslední závod Světového poháru v severské kombinaci před olympijskými hrami vyhrál Nor Jörgen Graabak. Čeští reprezentanti v Seefeldu nestartovali.

Foto: Lisa Leutner, ČTK/AP

Poslední závod Světového poháru v severské kombinaci před olympijskými hrami vyhrál Nor Jörgen Graabak.

Článek

Kvůli silnému větru byla skokanská část dnešního závodu zrušena a sdruženáři vyrazili na trať podle výsledků sobotního provizorního kola. To nahrálo Graabakovi, který v něm vyhrál výkonem 105 metrů. Nejlepší z Čechů Portyk skočil o pět metrů méně a měl do stopy vyrazit z 18. místa se ztrátou minuty a šesti sekund. Na dnešní běžeckou část ale s Ondřejem Pažoutem a Lukášem Daňkem rezignovali.

"Trenéři rozhodli, že vzhledem k tréninkovému manku, které kvůli různým zdravotním problémům v minulých týdnech a měsících kluci měli, poslední závod na náročné trati vynechají. Kdyby byla předchozí příprava bez problémů a omezení, samozřejmě by startovali a naplno bojovali. V tomto případě však bylo rozumnější závodníky těsně před Pekingem neutavit a naopak pošetřit síly," vysvětlil na svazovém webu sportovní ředitel úseku severské kombinace Tomáš Slavík.

Graabak na 12,5 kilometru dlouhé trati vedení udržel a zvítězil s náskokem 1,5 sekundy před lídrem průběžného pořadí seriálu Johannesem Lamparterem z Rakouska. Třetí byl norský suverén posledních let Jarl Magnus Riiber.

Dvojnásobný olympijský šampion Graabak se dočkal prvního vítězství v závodě Světového poháru po třech letech. Celkově si třicetiletý Nor připsal sedmý triumf v kariéře.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.