Hlavní obsah

Při hrozivém okamžiku se trenér radši otočil. Co bylo za hororem? Výrobce vázání měl hned jasno

Po hrozivém pádu Petera Prevce na MS v Planici na povrch vycházejí nové skutečnosti. Problém byl vskutku ve vázání, jak oznámila lyžařská federace FIS záhy po Slovincově děsivém karambolu, ale podle výrobce Petera Slatnara k tomu všemu došlo po chybě samotného skokana.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Slovinec Peter Prevc v péči lékařů na MS v Planici.

Článek

Tréninkový pád se dál rozebírá. Vázání hned po odrazu zjevně přestalo plnit svoji roli. Horor na můstku naštěstí neskončil vážným zraněním, Prevc má lehčí otřes mozku a spoustu pohmožděnin.

Proč se to stalo? "Zkontroloval jsem Peterovo vázání a je v pořádku," odmítl podle sport.pl možnost selhání zařízení jeho výrobce Slatnar.

„Pravděpodobně ale (Prevc) zapomněl utáhnout (pojišťovací) poutka. Občas v nich může být také nějaký sníh nebo dokonce led, který to komplikuje. Proto lyže nedržela," uvedl dále Slatnar.

"Doufám, že Peter bude v pořádku. A že ho to jen posílí," přál svému svěřenci na dálku trenér Slovinců Robert Hrgota. I on měl při hrozivém skoku nahnáno. „Když jsem to viděl,  raději jsem se otočil," citují koučovo přiznání zahraniční média.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.