Hlavní obsah

Sjezdař Krýzl musel kvůli zranění oželet soustředění v Chile

Praha

Poraněný kotník zkomplikoval sjezdaři Kryštofu Krýzlovi přípravu na novou sezonu. Kvůli zranění, které utrpěl začátkem srpna na soustředění v Zermattu, nemohl koncem minulého týdne odletět s dalšími reprezentanty za třítýdenní přípravou do Chile. Na lyže se bude moci postavit nejspíš až začátkem října.

Foto: Zoom Agence

Kryštof Krýzl.

Článek

"Štve mě to, protože jsem do Chile chtěl a byly na to i finance. Z mé strany to soustředění mělo být zaměřené hlavně na obřák, moji momentálně nejsilnější disciplínu," uvedl na svazovém webu Krýzl. Účastník tří zimních olympiád má nohu ve speciální ortéze a vedle rehabilitace se může věnovat jen posilování a cvičení.

Do Chile vyrazila skupina ve složení Ester Ledecká, Filip Forejtek, Jan Zabystřan a Ondřej Berndt, jehož letní přípravu také poznamenalo zranění. Na konci červenci si na mistrovství Evropy v lyžování na písku natrhl vaz v kotníku. "Spadl jsem, nevypnula mi lyže a otočilo mi to nohu. Odnesl to kotník, vazy v koleně vydržely a meniskus už mám pryč," uvedl.

V Jižní Americe trénuje také slalomářka Šárka Strachová. Bývalá mistryně světa stráví čtyři týdny v Argentině na nejjižnějším místě kontinentu v Ushuaie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.