Hlavní obsah

Skikrosařce Kučerové poprvé v sezóně vyšla kvalifikace

Innichen
Aktualizováno

Skikrosařka Nikol Kučerová poprvé v sezóně postoupila z kvalifikace závodu Světového poháru. Při páté zastávce v italském Innichenu skončila patnáctá a zabrala předposlední postupové místo do středečních i čtvrtečních vyřazovacích jízd. Nejrychlejší byla kanadská favoritka Marielle Thompsonová.

Foto: Ivana Roháčková

Skikrosařka Nikol Kučerová.

Článek

Kučerové v předchozích kvalifikacích dvakrát postup unikl o jednu příčku a jednou byla dvacátá. Česká skikrosařka se přitom při příjezdu do Itálie potýkala se zdravotními problémy. "Celý den jsem zvracela a měla průjem i teplotu," napsala na facebooku. Na začátku sezóny byla také nemocná. "V podobě kašle se to táhne doteď," podotkla.

Druhá česká lyžařka Andrea Zemanová, jež v minulém závodu v Montafonu upadla, v Itálii nestartuje. Je lehce nemocná a nechce pokoušet zhmožděné koleno, s kterým byla na podzim na operaci. "Koleno už je ok, ale rozhodla jsem to ještě šetřit a neriskovat. Navíc jsem nějaká nachcípaná," uvedla. "Tak jsem se rozhodla, že počkám na leden, až budu v plné síle," doplnila. Další závod se pojede v polovině ledna v italském Watlesu.

Mezi muži byl v kvalifikaci nejrychlejší Švýcar Armin Niederer.

Reklama