Hlavní obsah

Skvělá jízda Ledecké a další bramborová medaile

Cortina d'Ampezzo
Aktualizováno

Ledecká se do boje o medaile vrhla po hlavě. Naštěstí ne tak doslova, jako při svém posledním vystoupení ve sjezdu v Crans Montaně. Po těsném čtvrtém místě v superobřím slalomu dnes Ester Ledecká zajela na mistrovství světa v alpském lyžování další skvělou jízdu a opět skončila na čtvrté pozici, pouhých sedm setin od medaile.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ester Ledecká na trati sjezdu na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo

Článek

Ester Ledecká se na trať vydala jako devátá a od začátku jela na stejné úrovni jako doposud nejrychlejší Švýcarka Corinne Suterová. V polovině trati dokonce o několik setin vedla, jenže ve spodní závěrečné pasáži ztratila a do cíle dojela se ztrátou 44 setin na druhém místě.

Z průběžného druhého místa ji sesadila s jedenáctkou jedoucí Němka Kira Weidleová, kterou atakovala svou jízdou další Švýcarka Gutová-Behramiová, která nakonec dojela třetí a odsunula Ledeckou na nepopulární čtvrtou příčku. I tak je toto umístění pro českou obojživelnici skvělým výsledkem.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká v cíli sjezdu v Cortině d'Ampezzo.

Před závodem

Při neúčasti zraněné sjezdařské suverénky Sofie Goggiaové z Itálie jsou s Ledeckou mezi adeptkami na stupně vítězů podle výkonů v sezoně Breezy Johnsonová z USA a Švýcarka Corinne Suterová.

Počítat se musí s čerstvou šampionkou v super-G Larou Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska i s Rakušankami, kterým vyšel trénink. Titul obhajuje Slovinka Ilka Štuhecová.

Ledecká v pěti sjezdech v sezoně skončila nejhůře sedmá. Nejlépe zajela v lednu v Crans Montaně, kde byla druhá. O den později ve švýcarském středisku najela do ochranné sítě. Z pádu se ale rychle zotavila. Na světovém šampionátu pojede sjezd potřetí. V Aare skončila předloni sedmnáctá a o dva roky dříve ve Svatém Mořici jednadvacátá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):
Ženy - sjezd:
1. C. Suterová (Švýc.) 1:34,27,
2. Weidleová (Něm.) -0,20,
3. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,37,
4. Ledecká (ČR) -0,44,
5. Siebenhoferová (Rak.) a Gisinová (Švýc.) obě -0,50,
7. Tipplerová (Rak.) -0,54,
8. Curtoniová (It.) -0,83,
9. Johnsonová (USA) -0,90,
10. Mowinckelová (Nor.) -0,99.

Reklama

Související témata: