Hlavní obsah

Soupeřka Ledecké Koberová už se k závodům na snowboardu nevrátí

Miesbach

Soupeřka Ester Ledecké v závodech na snowboardu Amelie Koberová z Německa ukončila v 31 letech kariéru. Dvojnásobná olympijská medailistka se rozhodla odejít do sportovního důchodu zejména ze zdravotních, ale i z profesních důvodů.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká potvrdila svoji extratřídu

Článek

Vítězce dvanácti závodů Světového poháru a trojnásobné medailistce z mistrovství světa komplikovala v posledních letech kariéru vážná zranění a operace. Naposledy laborovala se zlomeným kotníkem, který ji připravil o účast na olympiádě v Pchjongčchangu. Poslední závod absolvovala vloni v březnu, pak musela opakovaně comeback odložit.

"Byla to velmi dlouhá doba a je prostě složité vůbec se znovu zapojit," konstatovala Koberová, jež se bude nyní věnovat práci u policie.

Na hrách v Koreji mohla obhajovat bronz v paralelním slalomu ze Soči, už v roce 2006 v Turíně byla druhá v obřím slalomu. Z MS má stříbro z Arosy 2007 a dva bronzy ze Stonehamu 2013. Ve Světovém poháru startovala 15 let, vybojovala 21 umístění na stupních vítězů, v roce 2009 seriál vyhrála a je suverénně nejúspěšnější německou snowboardistkou v historii.

Reklama

Související témata: