Hlavní obsah

Strach o královnu bílých svahů! Útok na rekord se odkládá na příští rok?

Lake Louise/Praha

Bez zraněné Lindsey Vonnové startují dnes v kanadském Lake Louise rychlostní disciplíny v rámci Světového poháru lyžařů. Čtyřiatřicetiletá Američanka je nejúspěšnější ženou v historii Světového poháru a za cíl ve své poslední sezoně má překonat absolutní rekord Ingemara Stenmarka. Při tréninku v Copper Mountain si však Vonnová minulý týden obnovila zranění kolena, a přestože operace nebyla nutná, vynucená pauza zřejmě bude delší, než hvězda bílých svahů původně předpokládala.

Foto: Profimedia.cz

Takhle zná Lindsey Vonnovou celý lyžařský svět. Kdy se americká kráska znovu objeví na svazích?

Článek

Královna rychlostních disciplín vyhrála v Lake Louise už 18 pohárových závodů a právě v Kanadě se chtěla přiblížit Stenmarkovu rekordu, za nímž zaostává o čtyři výhry. Do oblíbeného zimního střediska ovšem Vonnová letos nevyrazí ani do prostor určených pro VIP, horečně už totiž pracuje na comebacku. „Zpátky v posilovně," napsala pod svůj  příspěvek zveřejněný na Instagramu, na němž se zabandážovaným levým kolenem opatrně cvičí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Back in the gym💪🏼 I think the only one that’s surprised is Bear... (wait for it!) @djsly1

Příspěvek sdílený L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn),Lis 23, 2018 v 8:39 PST

V Kanadě jsou dnes a v sobotu i za účasti české olympijské vítězky v super-G Ester Ledecké na programu sjezdy, v neděli se pojede superobří slalom. Na potřebných pět vítězství k překonání Stenmarkova rekordu má tedy Vonnová teoreticky 14 pokusů. Po závodech v Lake Louise je v kalendáři ještě sedm sjezdů a stejný počet super-G, ostatní disciplíny Američanka neplánuje jezdit.

Vrátí se do Světového poháru až v příštím roce?

Jenže při super-G ve Svatém Mořici (8. prosince) se Vonnová neobjeví. Stejně tak bude s největší pravděpodobností chybět i před Vánoci při sjezdu a super-G ve Val d´Isere, míní odborníci. Reálně tak vypadá její start až na začátku příštího roku 12. a 13. ledna v St. Antonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

New core exercise!!! This one is pretty epic!! I did 16 on my first try, how many can you do? #letsgo #lifeisaworkout

Příspěvek sdílený L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn),Lis 28, 2018 v 7:30 PST

S koleny má Vonnová opakovaně velké potíže, po dvou operacích pravé nohy například přišla o olympiádu v Soči před čtyřmi lety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.