Hlavní obsah

Superobří slalom v Bormiu suverénně vyhrál lídr Světového poháru Odermatt

Marco Odermatt suverénně vyhrál superobří slalom v Bormiu a upevnil si první místo v průběžném pořadí Světového poháru. Švýcarský lyžař triumfoval popáté v sezoně a celkově pošestnácté v elitním seriálu. Zvítězil o 64 setin před Rakušanem Vincentem Kriechmayrem, který na náročné sjezdovce Stelvio ovládl středeční závod ve sjezdu. Třetí Loic Meillard ze Švýcarska ztratil už bezmála sekundu a čtvrt.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Marco Odermatt suverénně vyhrál superobří slalom v Bormiu.

Článek

Pětadvacetiletý Odermatt, držitel velkého křišťálového glóbu z minulého ročníku SP, se dosud dělil o první pozici v hodnocení super-G s Aleksanderem Aamodtem Kildem, který ho porazil v Beaver Creeku. Tentokrát však norský lyžař na trati chyboval a skončil až osmý, za vítězem zaostal o více než dvě sekundy. V čele celkového pořadí SP má Odermatt před druhým Kildem k dobru už 329 bodů.

Odermatta příliš nezpomalila ani kolize s brankou, po níž na svahu chvilku bojoval s rovnováhou. "Byla to skoro perfektní jízda, od první branky jsem se cítil dobře. Přitom se jelo na velmi náročné trati," citovala ho agentura AP.

S číslem šest měl odstartovat Rakušan Matthias Mayer, trojnásobný olympijský vítěz však dopoledne oznámil, že s okamžitou platností končí lyžařskou kariéru. "To pro mne bylo velké překvapení, koneckonců jako pro každého. Jsme dobří přátelé, předevčírem jsme si spolu dali pivo a povídali si, bylo to fajn," komentoval to Odermatt.

Závod přerušil pes pobíhající po sjezdovce, pořadatelům deset minut trvalo, než ho z trati odehnali. Světový pohár bude pokračovat středečním slalomem v Garmisch-Partenkirchenu.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu (Itálie):
Muži - superobří slalom:
1. Odermatt (Švýc.) 1:29,27,
2. Kriechmayr (Rak.) -0,64,
3. Meillard (Švýc.) -1,22,
4. Hemetsberger (Rak.) -1,36,
5. Pinturault (Fr.) -1,40,
6. Crawford (Kan.) -1,51.
Průběžné pořadí super-G (po 3 ze 7 závodů):
1. Odermatt 280,
2. Kilde (Nor.) 212,
3. Kriechmayr 159,
4. Pinturault 127,
5. Crawford 90,
6. Hemetsberger 88.
Průběžné pořadí SP (po 14 z 38 závodů):
1. Odermatt 946,
2. Kilde 617,
3. Kriechmayr 432,
4. Kristoffersen (Nor.) 385,
5. Braathen (Nor.) 365,
6. Crawford 317.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články