Hlavní obsah

Tour už bez české jedničky, skolila ji viróza

Praha

Na parádní výsledky z úvodu sezony už v Tour de Ski nenaváže Kateřina Razýmová. Po druhé etapě seriálu v běhu na lyžích odstoupila, do dnešního závodu na 10 km volně v italském Toblachu už ze zdravotních důvodů nenastoupí.

Foto: Profimedia.cz

Česká běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová po finiši závodu v Ruce.

Článek

Razýmová, která na startu sezony oslnila v distančních závodech třemi umístěními v elitní desítce, se s nevolností a bolestmi břicha potýkala už po první etapě v Lenzerheide. A její stav se v průběhu Tour nezlepšoval.

„Od začátku Tour nebyla Katka zdravotně úplně v pořádku. V pondělí ji navíc stoupla teplota,“ popisoval trenér ženské reprezentace Jan Franc. „V úterý ráno už se cítila lépe, nicméně jsme se rozhodli, že nebudeme riskovat zbytek sezony. Chceme, aby byla co nejlépe připravena na domácí závod v Novém Městě na Moravě,“ vysvětlil kouč.

„Ze začátku jsem myslela, že to je zapříčiněné nervozitou, ale přidala se teplota a včera mi nebylo opravdu dobře,“ přiznala Razýmová. „Bylo tedy jasné, že to nebyla nervozita, ale opravdu nějaká viróza. Doufám, že směrem k Novému Městu půjde vše rychle a hladce,“ hlásila před cestou z Itálie domů

V Česku se elitní běžci na lyžích představí 18. a 19. ledna, sedmidílná Tour pokračuje dnes v 15 hodin s Petrou Novákovou, která bodovala v obou dosavadních etapách, Kateřinou Janatovou, která se blýskla 18. místem ve sprintu, a a Sandrou Schützovou. Muže čeká ve 12.30 patnáctka volně.

Reklama

Související témata: