Hlavní obsah

Tvrdý pád po 180 metrech letu, v akci nosítka. V Planici se začalo drsnými karamboly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodní den Světového poháru v letech na lyžích v Planici dnes poznamenalo několik pádů, všechny se ale obešly bez vážných zranění. Už v ranním zkušebním kole měl na mamutím můstku ošklivý karambol Sergej Tkačenko, který ztratil kontrolu už brzy za hranou, a do kvalifikace pak nenastoupil. V ní neustál dopad po 180 metru dlouhém letu Fin Eetu Nousiainen. Zdravotníci ho ze stadionu odvezli na nosítkách s krvavými šrámy v obličeji.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Slovinec Timi Zajc v kvalifikaci na lety v Planici

Článek

Šestadvacetiletý Nousiainen si rovněž stěžoval na bolest kolena. Pád po doskoku měl i Casey Larson. Američan se ale po kotrmelcích dokázal sám zvednout a v doprovodu opustil plochu.

Kvalifikaci na páteční závod pro 40 nejlepších letců vyhrál Rjoju Kobajaši. Japonec před 13.500 diváky doletěl na 230 metrů. Nejdelší pokus předvedl druhý Polák Piotr Žyla, který zaznamenal 241 metrů.

S pokusem dlouhým 198,5 metru do závodu postoupil i jednapadesátiletý japonský veterán Noriaki Kasai. Čeští reprezentanti ve Slovinsku nestartují.

Reklama

Související témata: