Hlavní obsah

Válka hvězd! Vonnová se ostře pustila do krajanky

New York/Praha

Napětí mezi americkými lyžařskými celebritami by se dalo krájet. Alespoň soudě podle vyjádření dlouholeté královny bílých svahů Lindsey Vonnové, která svoji úspěšnou krajanku a někdejší soupeřku Mikaelu Shiffrinovou nařkla z egoismu.

Foto: Sport.cz/Profimedia.cz a Lisi Niesner/Reuters

Dlouholetá americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová (vlevo) obvinila svoji krajanku Mikaelu Shiffrinovou z egoismu.

Článek

„Dělala si všechno po svém, starala se o jen o své věci. Nikdy se nechtěla zapojit do něčeho společného, odmítala pomoc ode mě, ale nepomáhala ani nikomu jinému," prohlásila v interview s novinářem Grahamem Bensingerem 35letá Vonnová, jež kvůli vleklým zdravotním problémům loni veleúspěšnou kariéru ukončila.

„Myslím, že jako profesionální sportovec - a zejména jako ´ten nejlepší v celé historii´- máte odpovědnost pomáhat ostatním. Jste v roli, ve které můžete pozitivně ovlivnit tolik lidí, ale nemám pocit, že by se tak dělo," dodala na adresu o deset let mladší Shiffrinové.

Foto: Sport.cz

Bývalá americká sjezdařka Lindsey Vonnová v dobách, kdy fotila v plavkách pro magazín Sports Illustrated.

Podle některých médií leží čtyřnásobné celkové vítězce Světového poháru v žaludku vyjádření magazínu Outside, který Shiffrinovou v anketě označil za nejlepší alpskou lyžařku všech dob. „Nejlepší slalomářka, to bezpochyby, ale média mají občas tendenci vše zevšeobecňovat. To prohlášení mi přijde vzhledem k mým úspěchům neuctivé," nechala se slyšet vítězka rekordních 82 závodů Světového poháru.

Foto: Sport-invest

Americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová ve Špindlerově Mlýně.

Shiffrinová má na svém kontě zatím 66 prvenství v závodech SP, jehož celkovou vítězkou se stala třikrát. Získala však už o jedno olympijské zlato více než Vonnová a před sebou má ještě řadu let, aby na rekordní počin své krajanky v SP zaútočila. Tuto sobotu, kdy v rakouském Söldenu začíná nový ročník Světového poháru, to však nebude. Shiffrinová se omluvila kvůli přetrvávajícím problémům se zády.

Kdo je podle Vás nejlepší alpskou lyžařkou historie?
Lindsey Vonnová
57,9 %
Mikaela Shiffrinová
25,3 %
ani jedna z nich
16,8 %
Celkem hlasovalo 6284 čtenářů.

Reklama

Související témata: