Hlavní obsah

Zlom v kariéře. Ledeckou ulovil světový gigant!

Cortina d´Ampezzo

Vyhrává na snowboardu, zároveň se prosazuje na lyžích. Především zahraničí na ni kouká s úžasem. Ester Ledecká je v tomto směru unikátní personou. Právě proto si ji „našla" výjimečná značka. Od příštího roku se generálním partnerem české reprezentantky stane nápojový gigant Coca-Cola. Společně s Google a Apple patří mezi tři nejmocnější značky na světě.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati sjezdu v Lake Louise.

Článek

„Jsem pyšná, že budu mít takového sponzora. Doufám, že mu budu dělat radost," říká Ledecká. Původně byla ve hře menší spolupráce týkající se aktivity na sociálních sítích. Nakonec jednání vzala nečekaný obrat, firma se rozhodla Ledeckou významně podpořit.

„Pozvali si mě na schůzku, strašně mi sedli. Asi jsem se líbila i já jim, když mi dali tak neskutečnou nabídku. Okamžitě jsme si plácli, něco takového se neodmítá," uvádí 21letá závodnice. Ve Světovém poháru, lyžařském i snowboardovém, bude jediným sportovcem, na jehož helmě se bude skvět tak mocná značka. Podmínky uzavřené smlouvy tomu odpovídají.

„Tento kontrakt je pro Ester zlomem v kariéře. Je o ni obrovský zájem, díky spojení snowboardu a lyží se všechno přehouplo do globálních rozměrů. Je to jiná dimenze," podotýká Viktor Valta ze společnosti Sport Invest, která Ledeckou zastupuje. „Ester je jedinečná. Dělat dva sporty najednou na vynikající úrovni je unikátní," doplňuje Siegfried Grabner, trenér Ledecké.

Bratr Ledecké Jonáš už chystá grafiku na helmu i návrhy na podobu nové kombinézy, která bude v červeno-bílém provedení. A jako tradičně na ni bude Ester vyladěna do stylu „supermanky". Součástí nového partnerství také je, že Ledecká se od počátku února objeví na plechovkách Coca-Coly.

Reklama

Související témata: