Hlavní obsah

Zraněný Koukal začne v úterý s tréninkem

SAPPORO

Po dvou dnech léčení a klidu zkusí český běžec na lyžích Martin Koukal v úterý opět lehce trénovat. V sobotním skiatlonu na mistrovství světa v Sapporu Koukal hned v úvodním kole narazil po pádu do hrazení, když se ve sjezdu snažil vyhnout dvěma soupeřům, kteří spadli před ním.

Foto: PRÁVO

Martin Koukal

Článek

Vedle odřenin a poraněného palce na ruce si Koukal ještě po nárazu vykloubil rameno. "Nemohl jsem poraněnou ruku vůbec zvednout. Nyní už se situace zlepšila. Rád bych ještě na mistrovství světa závodil. Více ale budu vědět po úterním tréninku," řekl v pondělí novinářům Koukal.

Zraněného lyžaře si vzali do práce lékař české výpravy Michal Koldovský a fyzioterapeut Michal Truc. Tomu se podařilo po čtyřech hodinách úsilí dostat Koukalovo vykloubené rameno do normální polohy.

Z české šestice běžců na šampionátu vypadl Martin Jakš, který je silně nachlazený. Zdravotní problémy jej postihly v sobotním skiatlonu, který kvůli křečím nedokončil. Trenér Miroslav Petrásek počítal s Jakšem na první úsek štafety, nyní je ale běžec připraven vrátit se předčasně domů, aby se mohl doléčit. V letošní sezóně ho ještě čeká mistrovství světa závodníků do 23 let, které se uskuteční od 12. do 18. března v italském Tarvisiu.

Petrásek má nyní dilema nad pátečním složením týmu ve štafetě na 4x10 kilometrů. Pokud by se Koukal neuzdravil, uvažuje trenér o nasazení Dušana Kožíška na poslední úsek.

Reklama

Související témata: