Hlavní obsah

Plán Sáblíkové: víkend s parádou a pak už nohy nahoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě jeden závod a dost. Martina Sáblíková se chystá na závěrečný víkend sezony. Co bude dál, zatím nepotvrdila. Pořádně sváteční událost si ale v nejbližších dnech může užít s plnou parádou v kulisách, které jsou pro rychlobruslaře takřka magické. V hale Thialf v Heerenveenu před nabitými tribunami.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martina Sáblíková na startu olympijského závodu na 5 000 metrů. Ilustrační foto.

Článek

Však už se na to také chystá. I bez bruslí, ale také s vyhlídkou na konec sezony. „Poslední závody a pak už nohy nahoru," dává na sítích najevo, že se těší, až odloží brusle. Ale jakoby vzápětí naznačovala, že ve svých čtyřiatřiceti ještě ne definitivně. „Na chvíli," upřesnila.

Ostatně sama už dřív přiznala, že k pokračování v kariéře se jí po zisku bronzu na hrách v Pekingu snažil nasměrovat i šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. A nezdálo se, že by se tomu vehementně bránila.

Heerenveen a závody v zemi rychlobruslení zaslíbené jsou pro ni tradičně velkou výzvou. Navnadit ji mohla i výhra na pětce, závěrečné disciplíně MS ve víceboji v Hamaru během minulého víkendu.

„Těším se tam (do Heerenveenu), bude to podobné jako v Hamaru, hodně diváků, Ti dělají strašně moc," říká v nahrávce pro média. Vše se uzavře nedělní trojkou, v níž by mohla mít šanci na stupně. V celkové klasifikaci SP na dlouhých distancích je pátá, teoreticky by se ještě mohla posunout výš.

„Chci prodat to, co mám v sobě. Užít si atmosféru, diváky a vše kolem. Jsem fakt moc ráda že můžeme závodit normálně," dodává.

Reklama