Hlavní obsah

Pohroma pro Sáblíkovou. Při pádu v tréninku si rozřízla nohu

Rychlobruslařka Martina Sáblíková kvůli zranění vynechá víkendové závody Světového poháru v Calgary. Trojnásobná olympijská vítězka se na čtvrtečním tréninku při pádu řízla bruslí do pravé nohy a doktoři jí ránu nad kotníkem museli sešít pěti stehy.

Foto: Pavel Lebeda, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila při MS ve vícebojích v Hamaru. Archivní foto

Článek

Sáblíková měla dnes startovat na trati 3000 metrů. V Kanadě se nepředstaví ani v sobotu a v neděli, kdy měla v plánu závody na 1500 a 1000 metrů.

"Na tréninku bylo všechno dobré. Odjezdila jsem nějaké úseky v tempu a pak jsme se měli volně vyjet. Při druhém kole v zatáčce, nevím jak a co se stalo, jsem najednou spadla a řízla se nad kotníkem," uvedla Sáblíková v nahrávce pro média.

Po lékařském ošetření počítala s tím, že dnes bude závodit. Noha však hvězdě dlouhých tratích přes noc otekla a ze závodu se musela odhlásit. "Vypadalo to v pohodě, mohla jsem chodit. Říkala jsem si, že je to nad kotníkem, takže mě to nebude omezovat. V noci jsem se ale vzbudila, hrozně mě to pálilo a teď si na to nemůžu stoupnout," řekla pětatřicetiletá rychlobruslařka, která v létě musela změnit výrobce nožů na bruslích a upravovala i techniku jízdy.

Přímo v Kanadě teď probírá další postup s lékaři. "Uvidíme, co mi budou podávat za medikaci a jak se toho co nejdříve zbavit," řekla Sáblíková. Zatím není jasné, zda v Calgary nastoupí příští týden do čtvrtého podniku SP a představí se v pátečním závodě na 5000 metrů.

Reklama