Hlavní obsah

Ruští rychlobruslaři se po negativním testu zapojili do ME a už mají dvě medaile

Ruští rychlobruslaři se po nucené pauze kvůli covidu-19 zapojili od druhého dne do mistrovství Evropy v Heerenvenu a hned vybojovali dvě medaile. Postaraly se o ně sprinterky Angelina Golikovová a Darja Kačanovová, jež se na pětisetmetrové trati musely sklonit jen před domácí Femke Kokovou.

Foto: Sport Invest

Ilustrační foto Martiny Sáblíkové.

Článek

Ruská výprava byla po vypuknutí několika případů nákazy v karanténě od nedělního příjezdu do Nizozemska. Do šampionátu se reprezentanti sborné mohli zapojit dnes poté, co všechny páteční testy vykázaly negativní výsledek.

Vedle ženské pětistovky skončily i zbylé tři disciplíny druhého soutěžního dne nizozemským triumfem, v závodech mužů na 5000 a žen na 1500 metrů dokonce dvojnásobným. Tituly získali Patrick Roest a Antoniette de Jongová, se stříbrem se museli spokojit Jorrit Bergsma a dvojnásobná olympijská vítězka na patnáctistovce Ireen Wüstová. Domácí byli nejrychlejší i v mužském týmovém sprintu. Z dosavadních osmi disciplín získali Nizozemci sedm titulů, páteční týmový sprint žen neobsadili

Třídenní evropský šampionát skončí v neděli. Chybí na něm česká hvězda Martina Sáblíková, neboť si v tréninku poranila nohu. Na patnáctistovce se představily Zuzana Kuršová a Veronika Antošová a skončily v závěru výsledkové listiny .

Reklama

Související témata: