Hlavní obsah

Schick a Žitný si zahrají esportový turnaj za reprezentaci

Praha

Útočník Patrik Schick si za národní tým kvůli pandemii nového koronaviru minimálně do září nezahraje, přesto bude v tomto týdnu reprezentovat. V úterý spolu s dalším českým fotbalistou Patrikem Žitným z prvoligových Teplic a profesionálním esportovým hráčem Lukášem Pourem vstoupí do mezinárodního charitativního turnaje v počítačové hře FIFA 20.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Patrik Schick hlavičkuje během utkání kvalifikace ME 2020 proti Černé Hoře.

Článek
Fotogalerie

Český tým pod hlavičkou eRepre nastoupí v základní skupině turnaje, který pořádá Mezinárodní federace fotbalových asociací FIFA, proti Německu a Rakousku. Dva zápasy odehraje Pour alias T9Laky, jenž je v esportu profesionálem a hájí barvy Viktorie Plzeň. V utkání proti Německu se představí Schick z Lipska a proti Rakousku pak reprezentant do 21 let Žitný.

Konečný výsledek proti každému soupeři vznikne součtem skóre obou zápasů - duelu esportových hráčů a souboje profesionálních fotbalistů. Český tým vstoupí do hry v úterý v 17:00 a fanoušci budou moci sledovat utkání na platformě Twitch. Do další fáze turnaje projde pouze vítěz skupiny. Nejlepší týmy získají peníze pro své charitativní projekty.

Reklama

Související témata: