Hlavní obsah

Šest až osm hodin hraní! Jankto si pro dobrou věc střihne maraton ve FIFA20

Praha

Chystá se netradiční esportová akce, ale hlavně výzva pro širokou veřejnost, jak pomoci nemocným dětem. Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto odehraje v neděli 17. května od 18 hodin kompletní Víkendovou ligu ve hře FIFA20. Fanoušci budou mít možnost s ním celou dobu komunikovat a hlavně přispět na dobrou věc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku reprezentace před zápasy s Austrálií a Nigérií.

Článek

Pamatuje na dobré skutky. „V březnu ani v červnu jsme s reprezentací neměli kvůli koronaviru šanci se setkat s našimi fanoušky. Hodně lidí o mně ví, že hraní na PlayStationu mě baví. A tak vznikl nápad, že se s fanoušky potkám alespoň virtuálně. Celá akce bude mít navíc charitativní podtext, takže je fajn, že u toho společně přispějeme na dobrou věc," avizuje Jakub Jankto na webu fotbal.cz.

V rámci dlouhodobého charitativního projektu O Kapku lepší #ceskarepre může jednoduchým způsobem přispět každý. Buď přes platební bránu Nadačního fondu Kapka naděje na internetových stránkách kapkanadeje.cz, nebo zasláním DMS zprávy ve tvaru DMS KAPKANADEJE 30, 60 či 90 (podle hodnoty zamýšlené podpory) na číslo 87 777. Fotbalová asociace České republiky nedávno v rámci společného projektu předala Kapce naděje dvě stě tisíc korun.

Jankto si v neděli složí svůj FIFA20 Ultimate Team jen z českých hráčů. A v takovém složení následně vyzve soupeře ve Víkendové lize FIFA20. Jankta tak čeká celkem třicet zápasů, což odhadem zabere šest až osm hodin hraní.

Fanoušci budou moci zápasy sledovat na profilech eRepre, což je národní eSport tým. A přenos poběží také přímo na facebookovém profilu české fotbalové reprezentace, na kterém bude možné s Jakubem Janktem komunikovat.

„Snad se brzy uvidíme přímo na stadionech, jak jsme všichni zvyklí, a ne jen na sociálních sítích a přes webkameru. Ale i tak se na všechny fanoušky v neděli těším. Doufám, že se před nimi co nejvíc vytáhnu a s českou sestavou vyhraju co nejvíc zápasů," slibuje Jankto.

Reklama

Související témata: