Hlavní obsah

FIFA COOL Liga: Teplicím vládne po infarktovém závěru Miki, bitvu hvězd vyhrál Seron

Praha

Esportová FIFA COOL Liga pokračovala pátým kolem. Očekávaný souboj hvězd ovládl Seron z týmu Sampi, když vyhrál nad sparťanem Emericksonem 2:0 na zápasy. V taháku večera mezi teplickými MikiTheGoatem a Dalasem94 vyhrál Miki 2:1 na utkání.

Foto: Playzone.cz

FIFA COOL Liga má na programu 5. kolo. Ilustrační foto

Článek

První zápas kola proti sobě postavil hráče MarioOoso99 a plzeňského reprezentanta s přezdívkou DRMi10. V úvodu byl aktivnější DRMi, ale ke vstřelené brance jeho snaha nevedla. První velkou šanci opatrné bitvy měl MarioOoso99 na konci poločasu, ale trefil pouze obě tyče. V opatrném duelu byla za devadesát minut k vidění jediná střela na bránu, rozhodnutí proto mělo padnout v prodloužení. I tam ale vsadili oba hráči hlavně na to, aby neudělali chybu, a tak vítěze určily penalty. V nich byl DRMi bezchybný, MarioOoso99 jednou zklamal.

Druhý duel nabídl jinou podívanou. Hned v 6. minutě skóroval MarioOoso99, nicméně DRMimu se podařilo v 31. minutě srovnat. Hned o sedm minut později se ale průběžný výsledek opět obrátil ve prospěch hráče Zicon Esports. Ve druhém poločase se navíc dokázal prosadit z rohového kopu. S dvougólovým náskokem pak kontroloval zápas, výhru pak ještě v 89. minutě zvýraznil MarioOoso99 na konečných 4:1.

V rozhodujícím utkání to byl MarioOoso99, který se ujal vedení. DRMi se proto vrhnul do útoku a dokázal si vytvořit několik šancí. Nakonec se také dočkal v 72. minutě vyrovnání. MarioOoso99 pak trefil v další šanci jen tyč a znovu došlo na penalty. Jako přes kopírák proběhly i pokutové kopy, MarioOoso99 jednou neuspěl, naopak DRMi všechny proměnil a bere tak tři body.

Miki vládne Teplicím

Úplně první souboj týmových spoluhráčů ve FIFA COOL Lize nabídlo střetnutí MikiTheGoat vs. Dalas94. V prvním zápase se potvrdili papírové předpoklady. Miki se ujal vedení ve 30. minutě a v navyšováním skóre pokračoval po poločase. Po výhře 3:0 se ujal vedení v sérii.

Dalas ale ve druhém utkání dokonce ujal vedení. Miki měl ale více ze hry a dokázal v 62. minutě srovnat. Nakonec musely urputnou bitvu rozhodnout penalty. Tentokrát střelci příliš neexcelovali. Dalas udělal o chybu méně a vybojoval srovnání série.

Vstříc prvnímu vítězství vyšel Dalas ve 24. minutě, kdy skóroval z rohu malého vápna. A podobně se prosadil o dalších pět minut. Drama nastalo v 87. minutě, kdy Miki dokázal snížit. Dalas v závěru totálně selhal a neudrřel náskok. Po několika šancích Mikiho nakonec kapituloval v poslední vteřině základní hrací doby.

Když Miki dokázal otočit skóre v prodloužení, vypadalo to na velký obrat. Jenže i Miki chyboval a Dalas toho dokázal využít. V poslední sekundě totiž srovnal. V penaltách byl ale přesnější Miki.

Sampi opět slaví

Šlágrem kola byl souboj Serona se sparťanskou hvězdou Emericksonem. Favoritem utkání byl Seron, který také otevřel skóre prvního zápasu. Emerickson ale dokázal srovnat ve 37. minutě. Nerozhodný stav vydržel až do 73. minuty a byl to znovu Seron, kdo skóroval. Emerickson dokázal vstřelit ještě jeden gól, který ale nemohl být kvůli ofsajdu uznán. Radovat se proto mohl znovu Seron, který ještě dokázal zvýšit svůj náskok a dokráčet k výhře v prvním zápase.

I druhý zápas začal ofenzivně. Emerickson hned v úvodu udělal hrubou chybu v odkopu a věnoval Seronovi vedení. Přešlap Emericskona ale nijak nerozhodil a ve 21. minutě srovnal na 1:1. Po poločase ale přece jen byli spokojenější fanoušci týmu Sampi, neboť Seron zvládl dát ještě gól do šatny. V 78. minutě byl už Seron blízko vítězství, protože dokázal překonat sparťanskou obranu potřetí. Vedení 3:1 už si Seron pohlídal a spolu s Mikim se tak usadil na čele tabulky.

Casterovi není souzeno

RIIJK z týmu Entropiq byl proti sparťanovi Casterovi favoritem. Svoji roli začal potvrzovat na konci prvního poločasu, kdy vstřelil úvodní gól série. Navíc RIIJK předvedl nádhernou akci v 72. minutě a byl blízko zisku prvního utkání. Caster se ale ještě dokázal přiblížit na rozdíl jediné trefy. Víc toho ale nezvládl.

I ve druhém zápase tahal Caster za kratší konec. RIIJK byl aktivnější a zaslouženě vedl. Po druhé vstřelené brance se už vše zdálo být téměř jasné. Jenže Caster je bojovník. Nejprve v 71. minutě snížil a následně dokázal srovnat. RIIJK o svém vítězství rozhodl až v šesté sérii penalt.

MorCajs T9Lakyho nešetřil

Jeden z favoritů FIFA COOL Ligy, T9Laky, narazil v pátém kole na nepříjemného MorCajse. Hned na začátku první série to vypadalo, že se MorCajs ujme vedení, ale jeho radost přerušila signalizace rozhodčího. Prvním střelcem se tak stal Laky. Ten si ještě v závěru pohrál s obranou MorCajse a zápas ovládl po výhře 2:0.

Druhý zápas nabídl především defenzivní partii. Byl to překvapivě MorCajs, který jako první udeřil v 62. minutě a pak zabetonoval zadní řady. To se mu také vyplatilo. T9Laky nedokázal žádnou z šancí proměnit, a když MorCajs přidal druhý zářez, bylo hotovo. Rozhodnout musela třetí hra.

I v ní se MorCajs soustředil především na důslednou obranu a nepouštěl Lakyho do zakončení. Poprvé se obranná hráz MorCajse protrhla v 53. minutě. Tento moment také určil podobu zápasu i celé série. T9Laky bere očekávané vítězství, ale musel se na něj hodně nadřít.

Výsledky 5. kola FIFA COOL ligy
Zicon Esports (MarioOoso99) - Viktoria Plzeň (DRMi10)
Na zápasy: 1:2 (0:1; 4:1; 1:2)
FK Teplice (Dalas94) - FK Teplice (MikiTheGoat)
Na zápasy: 1:2 (0:3; 2:1; 3:4)
AC Sparta Praha (Emerickson) - Sampi (Seron)
Na zápasy: 0:2 (1:3; 1:3)
Entropiq (RIIJK) - AC Sparta Praha (Caster)
Na zápasy 2:0 (2:1; 3:2)
Viktoria Plzeň (T9Laky) - Bez organizace (MorCaJs)
Na zápasy: 2:1 (2:0; 0:2; 1:0)

Reklama