Hlavní obsah

Devadesátiletá Japonka se dostala do Guinnessovy knihy rekordů

Praha

Na světě je možné cokoliv. Tady máte důkaz. Nejstarší herním youtuberem světa je devadesátiletá Hamako Moriová z Japonska. Její rekord byl zaznamenán v Guinnessově knize rekordů. Moriová má přes 300 000 sledujících a na kanále Gamer Grandma hraje především hry jako Grand Theft Auto 5, Call of Duty, Dauntless nebo Dark Souls 3.

Foto: repro: video

Nejstarším herním youtuberem světa je oficiálně devadesátiletá Hamako Moriová z Japonska. Její rekord byl zaznamenán v Guinessově knize rekordů.

Článek

„Nikdy bych si nemyslela, že budu v něčem nejlepší na světě," prozradila skromně Moriová ve svém videu směřované fanouškům. „Ze začátku jsem nebyla moc dobrá hráčka, ale skrz prohrávání jsem se naučila opět vstát a bojovat, nakonec jsem hry dohrála a ten pocit byl skvělý," přiznala.

Moriová ale není žádný nováček, ve svém domě má velkou sbírku her a za čtyřicet let sbírání má doma například originální Nintendo 64, NEC PC Engine Duo-RX.

„Vypadalo to tak zábavně, řekla jsem si, že není fér, kdyby hry hrály jen děti. Myslela jsem si, že život bude zábavnější, pokud budu vědět, jak si zahrát. Začínala jsem, když se nikdo nedíval. Současné akční hry jsou vizuálně velkolepé, jsem jimi opravdu posedlá," dodala Moriová, která před počítačem stráví i osm hodin denně.

Reklama