Hlavní obsah

FIFA COOL Liga nabídla sparťanskou řežbu. Souboj favoritů ovládl T9Laky

Praha
Aktualizováno

Esportová FIFA COOL Liga ve středu pokračovala šestým hracím dnem a fanoušci se mohli těšit na další napínavé souboje o českého FIFA krále. Tahákem večera byl bratrovražedný souboj mezi sparťany Casterem a Emericksonem. Úspěšnější byl druhý jmenovaný, když vyhrál 2:0 na zápasy Ve střetnutí o čelo tabulky neuspěl teplický MikiTheGoat, výhru 2:1 na utkání slavil plzeňský T9Laky.

Foto: Playzone.cz

FIFA COOL Liga pokračuje 6. hracím dnem. Ilustrační foto

Článek

Seron patří mezi hlavní adepty na titul, jeho soupeř MorCajs pak opakovaně dokazuje, že mu zápasy proti silnějším soupeřům mu svědčí. I tentokrát sázel MorCajs na urputnou obranu, kterou Seron překonal až ve 43. minutě. Navíc ve druhém poločase přidal pojistku a ujal se vedení v sérii.

Ve druhém duelu musel MorCajs předvést v útoku více, pokud chtěl pomýšlet na vyrovnání. Úkolu se zhostil na výbornou a hned v 10. minutě Serona překvapil. Hrál se vyrovnaný duel, Seron však srovnat nedokázal a vítěze musel určit třetí duel.

S jeho úvodem musel být Seron maximálně spokojený, když v 10. minutě udeřil. Blízko vyrovnání byl MorCajs ve 25. minutě, ale nastřelil jen tyč. V 82. minutě Seron zvýšil vedení, MorCajs ale bleskově odpověděl a zdramatizoval koncovku. Do prodloužení se mu ale zápas dotáhnout nepodařilo a tři body bere Seron.

RIIJK mistrem obratů

Důležitý souboj svedl devítibodové hráče – RIIJKa z týmu Entropiq a hráče MarioOoso99 reprezentujícího Zicon Esports. Úvod prvního utkání byl velmi opatrný. Poprvé se prosadil MarioOoso99 v 53. minutě z vůbec první střely na branku. Hned o čtyři minuty později však přišlo vyrovnání. Obrat dokonal RIIJK osm minut před koncem, na konečných 3:1 pak RIIJK upravil v úplném závěru.

Začátek druhého zápasu byl zábavnější. Skóre opět otevřel MarioOoso99, tentokrát mu k tomu stačilo 19 minut. Na rozdíl od prvního utkání si tentokrát hubený náskok udržel a srovnal sérii.

Ani první poločas třetího zápasu nenabídl gólovou smršť. Dvě obrovské šance spálil RIIJK, MarioOoso99 zase trefil tyč a následně se i potřetí ujal vedení, tentokrát v 62. minutě. Znovu se ale opakoval zaběhnutý scénář. RIIJK totiž bleskově srovnal. Klíčový moment nastal v 84. minutě, kdy RIIJK otočil stav zápasu - vyhrál 2:1 a stejným poměrem i celou sérii.

V souboji lídrů úspěšnější Plzeň

Šlágr kola odehráli MikiTheGoat z týmu FK Teplice a T9Laky z Viktorie Plzeň. Oba hráči dosud prohráli pouze jednou a spolu se Seronem vedli tabulku. První půle úvodní bitvy góly, i přes mírnou převahu Lakyho, nepřinesla. A ani druhý poločas obraz hry nezměnil. Přesto se Laky nakonec dočkal a po dlouhém obléhání Mikiho branky se ujal v 86. minutě vedení. Závěr si pak plzeňský reprezentant pohlídal.

Ve druhém utkání držel míč více Laky, ale gólem do šatny se ujal vedení Miki. Mladý teplický hráč navíc v 53. minutě přidal po krásné akci druhý gól a vyšel vstříc srovnání série. Laky sice snížil, ale srovnat nedokázal.

V rozhodujícím duelu se jako první radoval Laky deset minut před půlí a vyšel mu náramně také vstup do druhé půle. Odpor Mikiho zlomil dvěma góly v 51. a 58. minutě. O průběžné první místo v lize se tak dělí právě T9Laky a Seron.

Další radost Plzně

Duel hráčů Viktorie Plzeň a FK Teplice měl během šestého hracího dne i druhé pokračování, protože na sebe narazili DRMi10 a Dalas94, jenž dosud nebodoval. DRMi jasně ukázal, že body rozhodně rozdávat nechce a v 16. minutě se ujal vedení. Jedinou větší šanci Dalase zastavil ofsajd. A DRMi nepolevil ani po změně stran, což se mu v 76. minutě vyplatilo a pojistl náskok.

I druhý zápas začal DRMi lépe, ale trefoval jen konstrukci brány Dalase. Smůlu protrhl ve 43. minutě a od té chvíle zápasu vládl. Když v 74. minutě přidal DRMi pojistku, bylo hotovo.

Sparta patří Emericksonovi

Bitvu o sparťanského krále svedli Emerickson a Caster. V prvním velmi vyrovnaném utkání vydržel bezbrankový stav do 76. minuty, kdy soupeřovu síť rozvlnil Emerickson a mohl vyhlížet další body.

Caster musel ve druhém duelu obrátit pozornost k útoku, ale střelecké chutě ukazoval divákům spíš Emericskon. Díky aktivitě se ve 22. minutě ujal vedení. To mu ale vydrželo pouze pár vteřin a Caster poprvé v sérii skóroval. Od 65. minuty ale Caster opět tahal za kratší konec. Na branku Emericksona po šťastném odrazu nedokázal ve zbytku utkání reagovat. Caster tak stejně jako Dalas94 zůstává bez bodu.

FIFA COOL liga, 6. hrací den
Sampi (Seron) - Bez organizace (MorCaJs)
Na zápasy: 2:1 (2:0; 0:1; 2:0)
Entropiq (RIIJK) - Zicon Esports (MarioOoso99)
Na zápasy: 2:1 (3:1; 0:1; 2:1)
FK Teplice (MikiTheGoat) - Viktoria Plzeň (T9Laky)
Na zápasy: 1:2 (0:1; 2:1; 0:3)
Viktoria Plzeň (DRMi10) - FK Teplice (Dalas94)
Na zápasy 2:0 (2:0; 2:0)
AC Sparta Praha (Caster) - AC Sparta Praha (Emerickson)
Na zápasy: 0:2 (0:1; 1:2)

Reklama