Hlavní obsah

Největší TwitchCon byl zrušen kvůli koronaviru

Praha/San Diego

Aktuálně největší streamovací platforma na světě Twitch.tv oznámila zrušení festivalu TwitchCon, který se měl v září uskutečnit v západoamerickém San Diegu, z důvodu pandemie COVID-19.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto

Článek

Velmi oblíbená událost měla v termínu 25.-27. září opět sezvat na jedno místo ty největší influencery, streamery a obsahové tvůrce. Dva dny plné zábavy měly přinést nejen spoustu unikátních zážitků, ale také řadu byznysových možností. Twitch tak ruší již svůj druhý festival, v březnu letošního roku zrušil i evropský Con, který se měl konat v Amsterdamu o prvním květnovém víkendu.

"V březnu jsme byli nuceni udělat nepředstavitelně těžké rozhodnutí o zrušení festivalu v Amsterdamu. V následujících měsících jsme pandemickou situaci zblízka sledovali a měli neustále na paměti osud TwitchConu v USA. S ohledem na stále platná omezení a přetrvávající ohledy na zdraví a bezpečnost jsme se nakonec rozhodli zrušit i podzimní festival v San Diegu. Už nyní se ale snažíme najít způsob, jak bychom se mohli ještě v letošním roce potkat - třeba v alternativní dimenzi," uvedli organizátoři festivalu na svém webu.

Reklama

Související témata: