Hlavní obsah

Jeden z největších úspěchů v kariéře! váží si zisku MOL eCupu RIIJK

Praha

Historicky prvním šampionem esportového MOL eCupu se stal hráč Entropiqu RIIJK. Mistr České republiky z roku 2019 v dramatickém finále zdolal T9Lakyho a svým nejnovějším turnajovým triumfem potvrdil, že ve hře FIFA20 patří na tuzemské scéně k nejužší špičce. Polevit rozhodně nehodlá, motivací je pro něj účast na některém z velkých podniků od EA Sports.

Foto: Sport.cz

Štěpán Sobocki alias RIIJK

Článek

Jste historicky prvním šampionem MOL eCupu. Infarktovou finálovou bitvu proti T9Lakymu rozhodla až osmá série penaltového rozstřelu. Jaké byly vaše pocity bezprostředně po zisku trofeje?

V první chvíli to byla spíše úleva než radost. Samotná finálová utkání byla velmi vyrovnaná a rozhodující zápas obzvláště, když se rozhodlo až v osmé sérii pokutových kopů. S předáním trofeje ze mě všechno opadlo a začal jsem si uvědomovat, co se mi povedlo a přišla veliká radost.

Turnajových triumfů ale máte na kontě už víc. Kam řadíte v dosavadní esportové kariéře ten z MOL eCupu?

Velmi vysoko! Je to jedna z nejprestižnějších trofejí na CZ/SK scéně a moje první veliké vítězství v barvách organizace Entropiq. Takže vedle vítězství na MČR, které mě dostalo do Paříže, je to největší úspěch v mojí dosavadní hráčské kariéře.

Foto: Sport.cz

RIIJK v dresu Pardubic přebírá ceny pro vítěze MOL eCupu, ve finále soutěže porazil T9Lakyho.

Probíhala z Vaší strany nějaká zvláštní příprava na superfinálový den? Přece jen v soutěži jste zůstali už pouze čtyři a pohár byl blízko.

Výjimečně jsem vynechal víkendovou ligu, která se odehrává v odlišném herním režimu, než bylo stanoveno pro MOL eCup a já si nechtěl narušit koncentraci jinou rychlostí a stylem hry. Co se týče soupeřů, tak těm jsem žádnou zvláštní přípravu nevěnoval. Snažím se vždy soustředit hlavně na sebe a podávat co nejlepší výkony.

Čtenáři Sport.cz Vás znají zejména z účinkování v nedávno skončené TS COOL lize. V ní se Vám ale až tolik nedařilo. Dalo by se říct, že jste si nyní ziskem trofeje spravil chuť?

COOL liga byla velmi vyrovnaná od základní části. V play off jsem se těsnými prohrami připravil o lepší výsledek a pokud v COOL lize chybělo i to pomyslné štěstíčko, tak tentokrát v MOL eCupu se přiklonilo na mojí stranu.

Jaké máte plány v nejbližších týdnech?

Relax neplánuji, protože se pořád něco chystá a je co hrát. Pár dní odpočinku bude až před vydáním nové FIFA 21. Nedávno jsem ale strávil super chvíle v přírodě s kolegy z naší organizace Entropiq na teambuldingu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🖤💚 #entropiq #thisisourworld 💚🖤

Příspěvek sdílený Entropiq (@entropiqteam),Čec 2, 2020 v 3:09 PDT

Patříte k nejlepším hráčům FIFA na české scéně. Je vaším cílem probojovat se na FIFA eWorld Cup?

Rozhodně se chci dostat na některý z turnajů od EA Sports! Úroveň turnajů u nás jde ale hodně nahoru, takže jeden z cílů je i dominovat tuzemské scéně.

A co nějaké další zahraniční turnaje?

Vzhledem k současné situaci s covidem-19 byla drtivá většina zahraničních turnajů zrušena. Co bude dále teprve uvidíme s novým vydáním FIFA 21.

Reklama

Související témata: