Hlavní obsah

Formule 1 oznamuje sérii turnajů, pojede se o pořádný balík

Praha

Fanoušci esportového závodění se mohou začít těšit. Vrací se totiž populární F1 Esports Series. Letos půjde o už čtvrtý ročník soutěže a naplánováno je deset hlavních podniků na známých virtuálních okruzích. Celkový finanční obnos, o který se bude jezdit, bude činit 750 tisíc dolarů (asi 16 milionů korun).

Foto: Sport.cz

Závody F1 Esports Series se v minulosti prezentovaly bombastickým studiem, letos se kvůli koronaviru pojede z pohodlí domova.

Článek

F1 Esports Series se vrací za podpory společnosti Aramco. Seriál, pořádaný esportovou organizací Gfinity, v minulosti přilákal také mnoho profesionálních jezdců.

Kvalifikovat do jednotlivých Velkých cen se ale pokusilo i mnoho pilotů z řad amatérských plejerů. Jen v loňském roce jich série zaznamenala 237 tisíc.

Týmy formule 1 mohou do závodů přihlásit tři jezdce. V minulosti se v barvách známých stájí F1 představili například Martin Štefanko či Michal Šmíd. Prvně jmenovaný český reprezentant nebude chybět ani v nadcházejícím ročníku. Nedávno totiž podepsal smlouvu s Williamsem.

Série vypukne už letos v říjnu a finále je v plánu v prosinci. Všechny turnaje kvůli situaci s pandemií covid-19 budou probíhat z domovů hráčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články