Hlavní obsah

Velký test v Hearthstone! V Podzimní sklizni se hraje o místo na MČR v mobilních hrách

Praha

Esportová sezona pomalu vrcholí a už tuto sobotu a neděli určí online turnaj Samsung Podzimní sklizeň čtvrtého účastníka na Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách v titulu Hearthstone. Půjde o poslední velký turnaj před vyvrcholením kvalifikační fáze, takže tlak na hráče bude obrovský. Mezi hlavní favority budou patřit zástupci týmu Entropiq En1gma a Jobsad a hráči Pardu, M1lan a BlizzconJan reprezentující Eclot Gaming.

Foto: Sport.cz

Na mistrovství už se dokázali kvalifikovat tři hráči: Oldřich „Faeli“ Mahdal z týmu Entropiq.

Článek

Karetní hra Hearthstone je dlouhodobě jednou z celosvětově nejoblíbenějších mobilních her a také v České republice se jí daří i po šesti letech od jejího vydání. Každý rok tak nemůže chybět u vyvrcholení celého esportového roku a na Samsung MČR v mobilních hrách bude hrát prim i letos. Své účastníky mistrovství už zná hra Brawl Stars, kde uspěly celky:CZC.eSuba, Sampi, Enterprise Esports, Team Brute, Inaequalis, Glore, Velmi Epické Gaming a Online Vision Gaming.

Hearthstone má na domácí scéně silnou a věrnou komunitu, takže prakticky každý kvalifikační turnaj disponoval velkými hvězdami, které Českou republiku reprezentují i na velkých zahraničních turnajích. Šestnáctka hráčů, která získala za poslední období nejvíce kvalifikačních bodů se proti sobě utká o nadcházejícím víkendu v rámci Samsung Podzimní sklizně. Rozhodně se bude na co dívat, protože půjde o poslední velký test před takzvaným Last Callem, kde už se bude hrát o poslední místa na samotném MČR.

Na mistrovství už se dokázali kvalifikovat tři hráči: Oldřich „Faeli" Mahdal z týmu Entropiq, Matyáš „Matty" Kalužný z Eclot Gaming a Jaromír „Jarla" Vyskočil, který reprezentuje zahraniční tým Nordavind. Ze tří postupivších se turnaje zúčastní pouze Faeli, který bude jistě považován za hlavního favorita.

Podzimní sklizeň nabídne finanční dotaci ve výši 10 tisíc korun a vítěz získá přímý postup na listopadové finále celého ročníku. Stream bude probíhat celý víkend na Twitch kanále playzonecz, konkrétně v sobotu od 13:00 do 22:00 a v neděli od 13:00 do 20:30.

Reklama

Související témata: