Hlavní obsah

Hráč CS:GO odmítl nabídku na 8 milionů dolarů

Seattle/Praha

Sedmnáctiletý hráč populární střílečky Counter Strike: Global Offensive Avi Schiffmann mohl být po zbytek života finančně za vodou. Je totiž tvůrcem známého webu, který celosvětově aktualizuje počty lidí nakažených koronavirem. Jedna velká globální společnost mu nabídla pořádný balík peněz, mladík ale odmítl. Nechtěl se ve svém věku pustit do obřího podnikání a raději zůstal u hraní počítačových her se svými přáteli.

Foto: Sport.cz

Americký hráč CS:GO Avi Schiffmann. Zdroj: Instagram @avischiffmann

Článek

Americký talentovaný programátor Schiffmann pochází z chudých poměrů z předměstí Seattlu. Když vytvořil a spustil web, který na základě dat jednotlivých zemí denně aktualizuje celosvětové covidové statistiky, nejspíš sám nečekal, že se z jeho portálu stane tak úspěšný projekt.

Jeho web už od prosince 2019 navštívilo 350 milionů uživatelů. Propracovaný server ukazuje denní přírůstky, počty úmrtí na nemoc covid-19 nebo počty vážných případů v jednotlivých zemích, globálně i po regionech.

Web proto zaujal i velké globální společnosti a Schiffmann začal dostávat nabídky na umístění reklam na svou stránku. Jedna z nich byla dokonce v hodnotě 8 milionů amerických dolarů (asi 184 milionů korun). Chlapec ji ale odmítl.

„Nezajímá mě vydělávání takových peněz. Jednoho dne odejdu do důchodu, ale nechci jít do důchodu ve svých 17 letech," řekl Schiffmann pro pořad QuickTake.

Reklama

Související témata: