Hlavní obsah

Bravo! Vyskočil se jako první český hráč probojoval na mistrovství světa v Hearthstone

Praha

Jeho sen se konečně vyplnil. Český plejer populární karetní hry Hearthstone Jaromír „Jarla“ Vyskočil se po dvou neúspěšných pokusech napotřetí probojoval na prosincové mistrovství světa. To, co se o víkendu podařilo Vyskočilovi, se před ním ještě žádnému českému hráči nepodařilo.

Foto: Sport.cz

Český hráč Hearthstone Jaromír Vyskočil alias Jarla.

Článek

Vyskočil se do závěrečné fáze kvalifikace Grandmasters probojoval jako nejlepší hráč skupiny B. Svého prvního víkendového soupeře Francouze Thea "Felkeine" Dumonta rozprášil výsledkem 3:0.

V dalším dramatickém střetnutí pak porazil dalšího Francouze Zakaryu "xBlyzes" Haila poměrem 3:2 a zajistil si nejlepší čtyřku kvalifikace. V semifinále na něj čekal Linh "Seiko" Nguyen z Německa, ale ani ten na českého plejera nestačil a prohrál 0:3.

V rozhodujícím utkání se Vyskočil postavil proti zkušenému Thijsu "Thijs" Molendijkovi a po vítězství 3:1 si v těžké konkurenci proklestil cestu na světový šampionát.

Fanoušci se na nejprestižnější Hearthstone turnaj na světě i s českou účastí mohou těšit o víkendu 12.-13. prosince. V prize poolu čeká na hráče 500 000 dolarů (přibližně 11,5 milionu korun).

Reklama

Související témata: