Hlavní obsah

Profesionální hráč Call of Duty Henriquéz zemřel, bylo mu 21 let

Washington/Praha

Smutná zpráva zasáhla svět esportu. Ve věku 21 let zemřel profesionální hráč populární střílečky Call of Duty Maurice „Fero“ Henriquéz. Bývalý svěřenec organizací Team Kaliber, 100 Thieves a naposledy Florida Mutineers utrpěl infarkt. Ve středu o tom prostřednictvím Twitteru informovala jeho rodina.

Foto: Sport.cz

Hráč esportové organizace Florida Mutineers Maurice "Fero" Henriquéz zemřel. Archivní foto

Článek

Esportové zahraniční servery přišly nejprve se zvěstmi, že mladý muž bojoval s depresemi a sáhl si na život. Jeho rodina ale tyto informace nepotvrdila. Podle posledních zpráv Henriquéz zemřel na infarkt.

„S lítostí oznamujeme jeho odchod. Rádi bychom prohlásili, že si nevzal život a že nebojoval s depresemi," popřela spekulace o Henriquézově smrti jeho rodina. „Vážíme si lásky a podpory všech, v tuto chvíli prosíme o respektování našeho soukromí," zní ve středečním prohlášení na twitterovém účtu.

Henriquéz odstartoval svou Call of Duty kariéru v titulu World War 2 a od roku 2018 soutěžil v lize Call of Duty World League Championships. Následně si vystřílel angažmá ve známých organizacích 100 Thieves a v Teamu Envy.

Naposledy působil u celku Florida Mutineers, s kterým skončil v prestižní Call of Duty lize na osmém místě. „Herní komunita nikdy nezapomene na tvůj humor, laskavost a odhodlání," napsali na sociální sítě zástupci Mutineers.

Reklama

Související témata: