Hlavní obsah

První den českého mistrovství v CS:GO ovládli favorité

Praha

Odstartovalo Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Jako první se bude rozhodovat o titulu tuzemského šampiona ve hře Counter Strike: Global Offensive. Úvodní hrací den nabídl ve středu tři duely základních skupin. Vítězný vstup do turnaje si připsaly celky CZC.eSuba, Eclot Gaming a SINNERS.

Foto: @playzone.cz

Loňské Mistrovství v počítačových hrách přilákalo na brněnské výstaviště tisícovky fanoušků, letošní ročník se kvůli pandemii koronaviru odehrává online. Archivní foto

Článek

Fanoušci esportu se dočkali tradiční vrcholné akce domácí scény. Mistrovství České republiky v počítačových hrách má od středy do neděle na programu souboje v CS:GO.

Šampionát otevřel zápas mezi CZC.eSubou a eEriness MARVO. Favorité z modré krve utkání opanovali poměrem 2:0, když nejprve ovládli v dramatickém finiši mapu Mirage poměrem 16:14 a následně svého soupeře rozstříleli na Vertigu 16:3.

V druhém duelu hracího dne se představili Dark Tigers proti celku Eclot Gaming. Tygři na turnaj postoupili ze čtvrtého místa žebříčku a v prvním zápase to vypadalo, že bezpečně kráčí pro postup po vítězství 16:10 na Mirage. Jenže ecloti následně ovládli Dust 2 i Vertigo a po celkové výhře 2:1 poslali Dark Tigers do bitvy poražených.

V posledním středečním utkání nastoupili největší adepti na titul SINNERS proti černému koni turnaje Entropiq. Střetnutí přineslo dvě těsné přestřelky na Dustu 2 a Infernu, v nichž se dvakrát z vítězství 16:13 radovali prvně jmenovaní.

MČR v CS:GO ve čtvrtek pokračuje dalšími třemi souboji. Do turnaje vstoupí Sampi.Tipsport a ENTERPRISE, druhé kolo skupin načnou CZC.eSuba proti Eclot Gaming a SINNERS proti vítězi prvního čtvrtečního klání. Živý stream můžete sledovat prostřednictvím portálu Playzone.cz.

Reklama