Hlavní obsah

Přední hráč Valorantu podváděl a rok si nezahraje, scéna volá po tvrdším postihu

Washington/Praha

Profesionální hráč Valorantu ReFleck má problém. Americký plejer byl přistižen, jak v utkání proti ženskému týmu organizace Dignitas podvádí. Společnost Riot Games v polovině zápasu duel přerušila kvůli vyšetřování. Cheatování se následně potvrdilo a ReFleck si za své počínání vykoledoval roční zákaz. Fanouškům i hráčům populární střílečky připadá trest mírný a volají po tvrdším postihu.

Foto: @playvalorant

Valorant je populární fps střílečka, která chce konkurovat největším esportovým titulům.

Článek

Valorant je poměrně nová kompetitivní střílečka, která si své pevné místo na poli esportu teprve hledá. Prakticky od startu titulu se společnost Riot Games navíc musí vypořádat s nečestným jednáním některých hráčů. Reputace Valorantu tím pochopitelně trpí.

Nejnovější skandál má na svědomí americký plejer hrající pod přezdívkou ReFleck. Ten navíc patřil k absolutní špičce Valorant scény. Hráčka Juliana "Showliana" Maransaldi z týmu Dignitas nedávno na sociálních sítích uveřejnila video ze zápasu, který byl přerušen kvůli podvodu ze strany zmiňovaného amerického hráče.

Hříšník na své odhalení zareagoval po svém. Smazal všechny své účty ze sociálních sítí a z internetového prostředí doslova zmizel. Trestu ale ani tak neunikl. Někdejší osmička světového žebříčku si za své počínání vysloužila od vydavatelů roční zákaz startu.

Scéna ale volá po tvrdších postizích. „12 měsíců? A to je vše? Riot tvrdí, že cheatování bere vážně, ale když někoho chytí, tak ho jen takhle klepne přes prsty. Toto není dostatečný trest," napsal na Twitter Rod Breslau, známý esportový analytik.

Reklama

Související témata: