Hlavní obsah

FIFA 21 udělila Kúdelovi atribut vůdcovství, v komunitě hráčů se strhla bouřlivá diskuze

Praha

Incident s údajným rasismem v podání Ondřeje Kúdely se řeší už i v hráčské komunitě titulu FIFA 21. Vydavatelství EA Sports stoperovi pražské Slavie totiž v pravidelné aktualizaci mužstev udělilo atribut vůdcovství. Všimli si toho i uživatelé sociální sítě Reddit, kde se pod příspěvkem o třiatřicetiletém českém fotbalistovi strhla bouřlivá diskuze. Jedni krok vývojářů označují za necitlivý vůči finskému fotbalistovi Glenu Kamarovi, druhá strana volá po presumpci neviny.

Foto: Ian Macnicol, Reuters

Fotbalisté Glasgow Rangers se ostře pustili do slávisty Ondřeje Kúdely (vpravo).

Článek

Incident ze čtvrtečního utkání Evropské ligy mezi Slavií Praha a Glasgow Rangers hýbe i hráčskou komunitou populárního fotbalového simulátoru FIFA 21.

Příspěvek s názvem „Hráč, který rasisticky urážel hráče Rangers, získal den po incidentu atribut vůdcovství" zaznamenal tisíce reakcí a diskutují pod ním stovky přispěvatelů.

Nevinen, dokud se neprokáže opak? Velká část veřejnosti se v Kůdelově případě zmíněným přístupem řídit nehodlá a o rasismus obránce sešívaných má jasno. Část hráčů se ale českého fotbalisty na Redditu zastává a vyzývá k ctění presumpce neviny.

Vůdcovství je ve hře FIFA pozitivní atribut, který bývá udělován tahounům mužstva. Hráč s takovým atributem v případech, kdy tým přijde o svého kapitána, přebírá jeho roli a stává se rozhodujícím hlasem v některých rozhodovacích procesech na hřišti.

Reklama

Související témata: