Hlavní obsah

Druhý závod Virtual GP ovládl Podstata z Entropiqu

Praha
Aktualizováno

Závodem na virtuálním okruhu v americké Daytoně pokračoval v úterý esportový seriál Mercedes-Benz Virtual GP 2021. Před 14 dny si premiérové vítězství v nové sezoně šampionátu vyjel jezdec stáje ERT Racing Team Lukáš Přáda, ten se ale v Daytoně musel spokojit pouze s 6. příčkou. Na americkém okruhu pod nočním osvětlením si první vítězství v sezoně připsal Lukáš Podstata z týmu Entropiq. Na druhém místě skončil Martin Sirotek, třetí příčku bral Podstatův stájový kolega Michal Matoušek.

Piloti Virtual GP svádějí těsný souboj o první příčky na okruhu v americké Daytoně. Zdroj: YoutTube @VirtualGP

Článek

Po Itálii přišly na řadu Spojené státy. A jezdci Entropiqu potvrdili, že ve své premiérové sezoně v šampionátu se s nimi musí počítat. Na italské Imole Podstata zajel čtvrté místo, v Daytoně si po vynikajícím výkonu připsal cenný triumf.

Pro fanoušky to byla vynikající podívaná. Prvních pět závodníků dojelo do cíle v rozmezí pěti vteřin. Podstatovi ze druhého místa až do cíle šlapal na paty Martin Sirotek z týmu ESET.

Třetí příčku z Imoly zopakoval Michal Matoušek z Entropiqu. Jezdci černo-zelené stáje po dvou odjetých podnicích vévodí pořadí týmů s náskokem 18 bodů.

Další díl české esportové série Mercedes-Benz Virtual GP 2021 je na programu 20. dubna a tentokráte se pojede na belgickém Zolderu. Závod budete moct znovu sledovat živě prostřednictvím webu Sport.cz.

Mercedes-Benz Virtual GP 2021
Závod Virtual GP v Daytoně:
1. Lukáš Podstata (Entropiq): 33 kol
2. Martin Sirotek (ESET): +1.328
3. Michal Matoušek (Entropiq): +1.346
Pořadí šampionátu:
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 39 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 36 bodů
3. Michal Matoušek (Entropiq) 34 bodů
Pořadí týmů:
1. Entropiq 73 bodů
2. ESET 55 bodů
3. ERT Racing Team 48 bodů

Reklama

Související témata: