Hlavní obsah

Miki končí v Sampi, bude hrát za novou organizaci Cryptova

Praha

Šampion FIFA COOL ligy a čerstvý vítěz e:Ligy ve hře FIFA 21 Matěj „Miki“ Mikan končí v esportové organizaci Sampi. Za vším má podle všeho být porušení etického kodexu Sampi a chování v rozporu s hráčskou smlouvou. Bez angažmá ale sedmnáctiletý talent dlouho nebyl. Jako novou posilu ho na svém webu uvedla nová ostravská esportová organizace Cryptova.

Český FIFA hráč Matěj "Miki" Mikan bude reprezentovat ostravskou organizaci Cryptova. Zdroj: www.cryptova.cz

Článek

Mikan patří ve svém útlém věku k absolutní špičce české FIFA scény. Tituly ze dvou velkých podniků COOL ligy a e:Ligy hovoří za vše. O to větším překvapením je jeho náhlý konec u Sampi, esportové organizace českého fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta.

Sampi v nedávném prohlášení uvedlo, že za Mikanovým koncem stálo vážné porušení pravidel hráčské smlouvy.

Foto: @FK_Pardubice, Twitter

Šampion COOL ligy Miki pózuje s dresem Pardubic, s nimiž vyhrál e:Ligu.

Sám Mikan se k celé záležitosti nijak nevyjádřil. "Je mi líto, ale k tomuto tématu se nemůžu a ani nechci vyjadřovat," odpověděl na dotaz redakce Sport.cz, co stálo za jeho náhlým koncem. Tak jako tak je jisté, že jeden z nejsilnějších českým FIFA tandemů Seron - Miki končí.

Rodák z Vysokého Mýta už má nové angažmá. Hrát by měl za ostravskou organizaci Cryptova, která se v tomto týdnu představila české esportové scéně.

„Po odchodu ze Sampi přišlo hned několik nabídek, ale čekalo mě finále e:Ligy, a proto jsem to moc neřešil. Po skončení e:Ligy jsem se rozhodl za jeden den pro Cryptovu. Jejich nabídka byla nejzajímavější," uvedl Miki.

Reklama

Související témata: