Hlavní obsah

Přáda ovládl čtvrtý podnik Virtual GP na okruhu v Motegi

Čtvrtý díl populární česko-slovenské série Virtual GP ovládl Lukáš Přáda z týmu ERT Racing Team. Druhý v cíli závodu s vozy Mercedes-AMG GT3 v japonském Motegi byl Martin Nejedlík ze stáje Benzina ORLEN a na třetí příčce dojel vedoucí muž průběžného pořadí Lukáš Podstata z Entropiqu. Celkové prvenství nadále drží Podstata s náskokem 19 bodů.

Foto: @PradaLukas, Twitter

Vůz českého esportového závodníka Lukáše Přády.

Článek

Přáda si triumf připsal hned v prvním závodě letošní sezony v Italské Imole. Pak ale přišel výkonnostní sešup a zbytku startovního pole v bodovém hodnocení unikal Podstata. Po japonském Motegi je ale situace znovu o poznání vyrovnanější.

Pilot ERT Racing Teamu Přáda dokázal, že hlad po vítězství ho neopustil. Druhý Nejedlík na něj v cíli ztratil bezmála dvě a půl vteřiny. Až se třetí příčkou se tentokráte musela spokojit jednička Entropiqu, která na vedoucího muže nasbírala ztrátu šest a půl vteřiny.

V Japonsku se nijak zvlášť nevedlo průběžně čtvrtému Martinu Sirotkovi ani pátému Michalovi Matouškovi. Ti v Motegi obsadili sedmou a osmou příčku.

Pořadí jezdců nadále vévodí Podstata, který má na druhého Přádu náskok 19 bodů. V pořadí týmů vede s náskokem 34 bodů Entropiq.

Virtual GP
4. závod série Virtual GP (Motegi):
1. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 31 kol
2. Martin Nejedlík (Benzina ORLEN) +2.449
3. Lukáš Podstata (Entropiq) +6.561
Průběžné pořadí šampionátu:
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 82 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 63 bodů
3. Martin Nejedlík (Benzina ORLEN) 50 bodů

Reklama

Související témata: