Hlavní obsah

Změna vozů ve Virtual GP nejlépe sedla Přádovi, heroický výkon podal Vizi

Praha
Aktualizováno

Lukáš Přáda nebo Lukáš Podstata. Žádného jiného vítěze závodu se speciály GT3 v úvodních šesti zastávkách seriálu Mercedes-Benz Virtual GP 2021 fanoušci neviděli. A neměnilo se to ani během úterního podniku v Silverstonu, když jezdci přesedlali do formulí. Závod na britském okruhu ovládl Přáda z týmu ERT Racing. Skvělý výkon převedl Erik Vizi z Lenovo Legion, kterému vůbec nevyšla kvalifikace, ale nakonec dojel druhý. Na třetím místě skončil Lukáš Podstata z Entropiqu.

Lukáš Podstata a Michal Matoušek z týmu Entropiq, průběžně vedoucí stáj seriálu Virtual GP. Zdroj: www.entropiq.gg

Článek

Závodníci vyměnili GT3ky za rychlejší formule známé z amerického seriálu IndyCar. Kvalifikace nejlépe vyšla jezdcům Entropiqu, když nejrychlejší čas zajel Michal Matoušek a za ním skončil Podstata. Třetí do podniku v Silverstonu startoval Přáda.

Kvalifikace naopak vůbec nevyšla Vizimu, který zajel až 18. nejlepší čas.

Hned v prvním kole se do vedení dostal Podstata, když jeho kolega Matoušek havaroval a propadl se hluboko startovním polem.

Velkou část závodu pak Podstata kroužil v čele před druhým Přádou. Po zastávkách v boxech se ale pořadí promíchalo a do cíle dojel jako první jezdec ERT Racing Teamu Přáda.

Pilot černo-zelené stáje Podstata se nakonec musel spokojit až se třetím místem, když před ním do cíle dojel ještě Vizi, který v úterý předvedl neskutečný výkon a z 18. místa na startu vybojoval druhou pozici na stupních vítězů.

V průběžném pořadí seriálu nadále vede Podstata, jehož náskok před druhým Přádou se ale ztenčil na pouhých 11 bodů. Osmý závod seriálu pokračuje za dva týdny na okruhu v Belgickém Spa.

Mercedes-Benz Virtual GP 2021
7. závod Silverstone:
1. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 29 kol
2. Erik Vizi (Lenovo Legion) +12.942
3. Lukáš Podstata (Entropiq) + 13.665
Pořadí šampionátu:
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 145 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 134
3. Martin Sirotek (ESET), Erik Vizi (Lenovo Legion) 81 bodů

Reklama

Související témata: