Hlavní obsah

Ohromující výsledek i přes trable s covidem. Český tým porazil německé favority

Senzační úspěch. Další český krok mezi esportovou elitu. Liberečtí Sinners, nedávní mistři domácí Sazka eLEAGUE, si vyšlápli na jeden z nejlepších světových týmů v online hře CS:GO. Ani covid, který je začal kosit v minulých dnech, nesrazil jejich ambice. V play off ESEA Premier si připsali historický výsledek, když porazili devátý tým světového žebříčku BIG 2:1 (11:16, 16:6, 16:14). A tím to nekončí, chybí jim už jen relativně malý kousek k postupu do srpnového klání ESL Pro League, top kategorie světového Counter-Striku.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Max "Shock" Kvapil z organizace SINNERS v akci.

Článek

Sinners, v žebříčku šestatřicátí, proti berlínským protivníkům začali nezdarem na úvodní mapě Mirage. Přišel ovšem obrat - Ancient a Vertigo českému týmu dokonale sedly. Trable s covidem, kvůli kterým byli nuceni i vzdát jeden z předešlých zápasů, jsou zapomenuty.

Pětice ze Sinners - Tomáš ´oskar´ Šťastný, Adam ´NEOFRAG´ Zoufar, Max ´SHOCK´ Kvapil, Sebastian ´beastik´ Daňo, Jindřich ´ZEDKO´ Chyba - teď potřebuje ještě dvě vítězství k postupu na top úroveň turnajů v populární střílečce.

Ve finále tzv. upper bracketu se dnes v 19:00 utkají s polskými AGO, kteří se vypořádali s Rusy z týmu forZe. Ani případná prohra Sinners ještě nevyřazuje z boje, přes opravu v lower bracketu mohou dosáhnout vytouženého cíle - ESL Pro League a srpnového turnaje na Maltě.

Reklama

Související témata: