Hlavní obsah

Rána pro Dány! Zázračný talent Kjaerbye končí kariéru ve 23 letech

Hvězdný hráč Markus "Kjaerbye" Kjaerbye ukončil kariéru. Své rozhodnutí skoncovat s kompetitivním hraním oznámil ve středu prostřednictvím Twitteru. Třiadvacetiletý esport plejer patřil k největším hvězdám populární fps střílečky Counter-Strike: Global Offensive. Byl jednou z nejvýraznějších postav týmu Astralis v éře, kdy celek ovládal světovou scénu. Titul z Majoru získal v době, kdy mu bylo 18 let. Jeho výkonnost šla ale v posledních letech dolů. Naposledy působil u americké organizace FaZe Clan.

Foto: Sport.cz

Dánský plejer Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjaerbye. Zdroj: liquipedia.net

Článek

„Rozhodl jsem se skončit s profesionální kariérou. Říká se mi to s těžkým srdcem, ale ztratil jsem hlad po vítězství a odhodlání, které je pro hraní na nejvyšší úrovni nezbytné," napsal mimo jiné Kjaerbye na sítě.

Dánský střelec patřil k největším talentům světové CS:GO velmoci Dánska. Právě s organizacemi ze své rodné země spojil rodák z Kodaně největší část své sedmileté profesionální kariéry.

Za tu dobu si na konto připsal několik významných turnajových i ligových titulů. Ovládl například DreamHack Tours 2016, ELEAGUE Major 2017 nebo Intel Extreme Masters XI - World Championship. Na zlatém Majoru v Atlantě byl dokonce zvolen nejlepším hráčem turnaje.

V roce 2018 odešel z tehdy nejlepšího týmu světa Astralis do celku North, v jehož dresu dosáhl dalších výrazných výsledků včetně prvních míst z DreamHack Masters Stockholm 2018 nebo DreamHack Open Sevilla 2019.

Jeho výkonnost šla ale pomalu dolů. Hvězdný status jednoho z nejlepších světových hráčů se pokusil oživit v roce 2020 přestupem do americké organizace FaZe Clan.

Pod křídly týmu z Los Angeles už se ale spíše trápil. Jediný výraznější výsledek přišel až s vítězstvím Intel Extreme Masters XV.

Reklama

Související témata: