Hlavní obsah

Světové CS:GO se v Kolíně nad Rýnem vrací do haly, pořadatelé už řeší problém

Kolín nad Rýnem/Praha

Fanoušci fps střílečky Counter-Strike: Global Offensive se konečně dočkali. Poprvé od dob vypuknutí pandemie koronaviru se světové CS:GO vrací do haly a odehraje se formou LAN. Organizátor akce IEM Cologne 2021 už ale dva dny po startu řeší první velký problém. Plejer organizace Heroic byl pozitivně testován na koronavirus a celý tým bude muset kvůli tomu zbytek turnaje odehrát v hotelové karanténě. Takový osud nejspíš čeká i další celek.

Foto: @IEM, Twitter

Německý celek mousesports slaví výhru na turnaji IEM Cologne 2021.

Článek

V pořadí 16. podnik Masters v německém Kolíně nad Rýnem odstartoval ve středu fází Play-In, z níž do skupin postoupily organizace Ninjas in Pyjamas, Team Vitality, BIG a FaZe Clan.

Ještě týž den ale organizátor, společnost ESL, musela řešit závažný problém. Před zahájením skupinové fáze měl jeden z hráčů dánského celku Heroic pozitivní test na koronavirus a celá soupiska musí do karantény.

Zástupci ESL o tom informovali prostřednictvím prohlášení na Twitteru. Pozitivně testovaný hráč je podle zpráv z místa konání akce bez příznaků a k zápasům bude moct nastoupit. Stejně jako zbytek týmu ale bude muset odehrát turnaj z hotelového pokoje.

Jak připomíná server Playzone, proces testování kvůli pozdnímu příletu nestihli ani hráči východoevropského regionu. I oni budou muset podnik odehrát z karantény.

Reklama

Související témata: