Hlavní obsah

Šampion Balcar: Je skvělé, že se českým hráčům daří ve světě! Na Masters chci útočit co nejvýš

Praha

Patří k největším talentům české scény v populární karetní hře Hearthstone. Na sklonku roku Petr „En1gma“ Balcar z Entropiqu získal titul mistra ČR, ve svých 16 letech a při své premiéře na šampionátu. Po velkých výsledcích pokukuje rodák z Mackovic u Znojma i na mezinárodní scéně. Jak hodnotí uplynulý ročník? Jak probíhá příprava na Masters a co říká na kvalitu českých plejerů?

Foto: @Entropiqteam

Úřadující mistr ČR v Hearthstone Petr „En1gma“ Balcar v barvách Entropiqu.

Článek

V uplynulé sezoně jste získal titul mistra ČR, pravidelně jste se účastnil Masters Tour, jak hodnotíte ročník?

Minulý ročník hodnotím velmi pozitivně. Na MČR to byla moje premiéra, bylo mi 16 a hned jsem získal titul, což je obrovský úspěch. Několik výborných hráčů má za sebou několik účastí a titul nemají. Samozřejmě Hearthstone je i hodně o štěstí, ale já tomu šel naproti. Ve své hře jsem byl hodně konzistentní a kvůli tomu přišly i výsledky.

Vaše výsledky na mezinárodní scéně mají vzestupnou tendenci, na posledním Masters Tour Orgrimmar jste skončil třiatřicátý, na konec srpna jste se kvalifikoval na Masters Tour Silvermoon, budete útočit ještě výš?

Na předešlých Masters se mi tolik nedařilo, hrálo se v asijském časovém pásmu, takže jsem musel týden před tím upravit svůj spací režim. V pozdějších kolech už na mě proto doléhala únava. V evropském pásmu na Masters Orgrimmar jsem se cítil lépe. Na Silvermoon chci vybojovat ještě lepší skóre. Teď jsou školní prázdniny a já můžu přípravě věnovat ještě více času.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petr Balcar (@en1gma_hs)

Co říkáte na to, kam se tuzemská scéna Hearthstone posouvá? Na Masters Tour Silvermoon se představí minimálně devět českých hráčů...

Mám velkou radost, že Čechům se v kvalifikacích na velké turnaje takhle daří. Zatím ale na Masters nikdo nedal TOP 16. Podle mě je to ale jen otázka času. Jsem rád, že se domácím hráčům daří ve světě, i když je tu malá scéna.

Léto bývá pro esporty z hlediska turnajů obdobím klidu, jak probíhá letní pauza u vás? Odpočíváte, nebo už se připravujete na další ročník?

Zrovna v tomto týdnu proběhly v Hearthstone drobné změny, na které se musím adaptovat a zároveň se připravuji na menší turnaj do Prahy, což bude po dlouhé době offline podnik. Jinak se snažím relaxovat, kvalifikace bývají náročné a hrajete třeba úplně celý víkend. Určitě je dobré si pak odpočinout. Přesto se snažím si každý den pár her dát, nebo se dívat na streamy. Odpočinek je ale neméně důležitý.

Jaké turnaje vás čekají na podzim, kde se fanouškům předvedete?

Masters Tour jsou v rámci Hearthstone esportu ty jednoznačně největší a nejsledovanější akce, letos nás čekají ještě tři edice, v každé se bude hrát o $250 000 (skoro 5,5 milionu korun), jsou na nich nejlepší hráči světa. Na konci července se ještě společně se spoluhráči z Entropiqu představíme na turnajích DreamHack Beyond, kde se bude hrát o 3x10 000 dolarů (přes 600 tisíc korun). Také doufám, že se brzy ohlásí MČR v Hearthstone.

Na něm si nemůžete dávat jiný cíl než obhajobu titulu že?

Ano, můj cíl je jedině obhajoba.

Reklama

Související témata: