Hlavní obsah

Podstata vyhrál potřetí v řadě a před závěrem Virtual GP míří za titulem

Praha
Aktualizováno

Esportový závodní šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2021 pokračoval v úterý 10. podnikem sezony. Jezdci tentokráte změřili síly na okruhu Road America v USA a své třetí vítězství v řadě na něm získal Lukáš Podstata z Entropiqu. Na druhé příčce skončil Lukáš Přáda z ERT Racing Teamu a třetí místo v cíli vyjel Michal Matoušek. Vedoucí muž celkového pořadí Podstata tak udělal velký krok k zisku titulu. Z populární esportové série zbývá odjet poslední dva podniky a pilot černo-zelené stáje vede už o 30 bodů.

Seriál Mercedes-Benz Virtual GP 2021. Zdroj: virtualgp.cz

Článek

Kvalifikace se nejlépe vydařila Podstatovi, který jako jediný dokázal stlačit čas za kolo pod 1:43,00. Z druhého místa na startovním roštu startoval Martin Nejedlík a třetí místo v kvalifikaci vyjel Lukáš Matoušek. Lukáš Přáda tentokráte startoval až jako čtvrtý.

Přádovi ale famózně vyšla první zatáčka a šel rovnou na druhou příčku za největšího rivala Podstatu. A mezi dvěma největšími adepty na titul se následně pořadí už po zbytek závodu neměnilo, neboť ani jeden z nich neudělal sebemenší chybu. Jako třetí do cíle nakonec přijel jezdec Entropiqu Matoušek po dramatickém souboji se Stanislavem Sehnalem.

„Čekají nás ještě dva závody. Chceme to uzavřít co nejdřív, i když víme, že to ještě bude těžký. Long Beach bude těžká trať, ale těším se na souboj s Lukášem, protože dneska jel taky neskutečnou pilu," řekl ve studiu Virtual GP po konci závodu vítěz Podstata.

Závod na americkém okruhu Long Beach je na programu 28. září.

Long Beach Mercedes-Benz Virtual GP 2021 - 10. závod
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 29 kol
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) +3.738
3. Michal Matoušek (Entropiq) +7.725
4. Stanislav Sehnal (ElektraX Racing) +7.775
5. Lubomír Moric (Recart-Sim.cz) +21.366
Celkové pořadí po 10 závodech
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 221 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 191 bodů
3. Martin Sirotek (ESET) 109 bodů
4. Erik Vizi (Lenovo Racing) 105 bodů
5. Michal Matoušek (Entropiq) 92 bodů

Reklama

Související témata: