Hlavní obsah

Enterprise získali titul v Tipsport COOL lize

Praha
Aktualizováno

Jubilejní 10. ročník Tipsport COOL ligy ve hře Counter Strike: Global Offensive získali hráči organizace Enterprise, kteří v nedělním finále porazili 3:1 na mapy celek Entropiq Prague. Střelci červeno-bílé stáje si díky tomu zajistili přímý postup na V4 Future Sports Festival a na MČR v počítačových hrách. Na třetí příčce TS COOL ligy skončili hráči Dynama Eclot, kteří v bitvě o bronz porazili Sampi poměrem 2:0 na mapy.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto.

Článek

První mapa nedělního finále Inferno se vyvíjela vyrovnaně, ke konci první půle ale zabrali trochu více Entropiq Prague, kteří za devět útočných bodů určitě mohli být spokojeni. Ale ani v druhé polovině se žádný z týmů nijak více neutrhl, k vidění tak stále bylo plno pěkných a napínavých momentů. Rozhodovalo se ve finiši. ENTERPRISE, za které skvěle střílel MATYS, za stavu 13:14 dokázali dvakrát za sebou dobře obsadit B, EIQ kvůli tomu neměli v posledním kole dobré peníze a hráči z červenobílých barev tak brali vítězství 16:14.

Nuke, jakožto volba EIQ, už ale přinesla jinou podívanou. Právě leckr a spol. totiž prokázali sílu své volby a po ztraceném prvním kole nastolili za teroristy jasnou diktaturu. Dokázali získávat důležitá kola proti plným nákupům, tekže přišlo jejich vedení 11:4. Jenže ENTERPRISE zvládli svůj útok též bravurně a brzy se ke svému soupeři značně přiblížili. A když najednou vedli 13:12, comeback a match-point byl na spadnutí. Avšak Entropiq Prague zachránil leckr společně s MoriiSkovou agresí a mapa šla do spár zelených barev zase těsně 16:14.

O tom, kdo se značně přiblíží k prvenství, se rozhodlo na Overpassu. Na něm bylo znát, proč si ho ENTERPRISE vybrali, poněvadž jejich teroristická strana skončila v poměru 9:6, avšak mohlo to být ještě více. Entropiq Prague ale nechtěli vydechnout naposled, jenže 1v2 clutch mangusse, na kterého ve stejné situaci v kole poté navázal forsyy, je poslal do kolen. ENTERPRISE brali vítězství 16:11 a byli jedinou mapou od titulu!

Na Dust II to už bylo opravdu "na krev". Entropiq Prague byli ve velkém psychickém nátlaku, poněvadž prohra znamenala konec, ENTERPRISE naopak sérii chtěli utnout a zamezit poslední mapě. Začátek byl vyrovnaný, těsná první polovina 8:7 pro ENTERPRISE byla pro oba celky určitě dobrým zadostiučiněním.

V další části to ale lépe sedlo právě EP jako útočníkům, kteří si za malou chvíli vypracovali vedení 11:8. A právě od této chvíle přidali na obrátkách ještě více. 12:8, 13:8, 14:8, a po trochu překvapivém šetření peněz Entropiq Prague dokonce 15:8. Česká dvojka tak měla hned sedm match-pointů, z nichž využili hned druhý, celkově po výsledku 16:9 finále opanovali v poměru 3:1 a stali se tak králi desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy! Kromě 100 tisícové odměny navíc získali i přímý postup na samotný V4 Future Sports Festival a samozřejmě MČR.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články