Hlavní obsah

Sinners na další turnajový triumf nedosáhli. Ruský tým 1WIN byl nad jejich síly

Praha
Aktualizováno

Česká jednička ve hře Counter-Strike: Global Offensive bojovala ve čtvrtek o další turnajový triumf. Sinners nastoupili ve finálovém klání podniku Malta Vibes Knockout Series #2 proti ruskému týmu 1WIN, 32. celku světa podle žebříčku HLTV. Oskar a spol. nakonec bitvu o triumf prohráli 1:2 na mapy.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Max "Shock" Kvapil z organizace SINNERS v akci.

Článek

Hříšníkům vstup do zápasu na mapě Nuke nevyšel a do prvního většího nákupu prohrávali o tři body. Pak ale začali dotahovat i kvůli tomu, že ve čtvrté hře se blýskl parádními třemi killy Neofrag.

1WIN pak postupně ve skóre unikali. Ve 14. hře skvěle zaúřadoval se snajperkou plejer ruského týmu Deko, který v rozhodující chvíli připsal tři killy, Sinners pak prohráli i následující hru. Čtyři ztráty v řadě znamenaly, že do změny stran šli Oskar a spol. za stavu 6:9.

Body pak přibývaly hlavně na straně 1WIN, Sinners měli problémy s financemi. Naděje přišla ve 21. a 22. hře. Sinners stáhli na 9:13. Deko a spol. ale v následujících dvou kolech šance Hříšníku rázně utnuli. Z šesti matchpointů pak Rusové využili hned první. Nuke tak šlo na stranu 1WIN poměrem 16:9.

Sinners do druhého dějství picknuli Ancient. 1WIN znovu vstoupili do mapy lépe, jenže Hříšníci se probrali včas. V 6. kole předvedli parádní hru Oskar s Beastikem a Češi vedli 4:2.

Strany se měnily za stavu 9:6 pro úřadující české mistry. Na straně CT to pak ze strany Sinners byla naprostá dominance, když utekli ruskému soupeři na rozdíl 7 bodů, zdálo se být o osudu mapy rozhodnuto.

1WIN pak sice dokázali bod na svou stranu získat, jenže Oskar a spol. byli nezastavitelní. V závěru mapy se blýskl Shock nádherným triplkillem a Češi měli osm matchpointů. Dva neproměnili a vzali time-out. V následující hře pošetřili finance, ale ani pak nezvrátili rozhodující hru na svou stranu.

Drama nakonec Sinners odvrátili v kole č. 28. Anicent tak skončil 16:12 pro Hříšníky a šlo se na rozhodující dějství.

Sinners na svém oblíbeném Vertigu tentokráte začali dobře a za T stranu vedli 3:1, ruští hráči ale rychle srovnali. Pak se začalo lépe dařit plejerům 1WIN, kteří bodově utíkali. Sinners měli znovu nedostatek financí, ve 12. kole ale dokázali parádně vyhrát bez nákupu. 7:5 pro 1WIN.

Ve 14. kole přišla asi nejlepší akce celého utkání. Rus Glowiing zaúřadoval neskutečnou muškou v situaci 1v3 a na stranu 1WIN získal extrémně důležitý bod na 9:5. Strany se nakonec měnily za stavu 9:6 pro ruský tým.

Bylo zaděláno na drama. Za stavu 10:7 pro 1WIN byli Hříšníci znovu v problémech s nákupy a Rusové začali bodově utíkat. Ve 20. kole předvedl pěknou hru Zedko, sestřelil dva soupeře a zadělal na bod pro Sinners, jeho práci dokončil dvěma killy Shock. Ten v následující hře předvedl dokonce čtyři killy, ale ani to Hříšníkům na bod nestačilo a Rusové už mohli pomalu začít slavit.

Do poslední hry utkání šli Sinners jen s pistolemi. Zázrak se nekonal, 1WIN ovládli Vertigo poměrem 16:9 a o šampionech celého turnaje bylo rozhodnuto.

Malta Vibes Knockout Series #2
Finále:
Sinners-1WIN 1:2 (9:16, 16:12, 9:16)

Reklama

Související témata: