Hlavní obsah

Ústí - Hradec 0:1Hradec Králové zastavil ve druhé lize sérii porážek

Aktualizováno

Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli ve čtvrtečním utkání FNL s Hradcem Králové 0:1. Vítězství Východočechům zajistil v poslední minutě přesnou trefou střídající Jiří Miker a posunul Hradec na třetí místo v průběžné tabulce. Ústí nad Labem je momentálně na šesté příčce.

Foto: FC Hradec Králové

Dvacetiletý fotbalista Jiří Miker vstřelil vítězný gól Hradce Králové, přitom jej v minulosti testovala i londýnská Chelsea.

Článek

Kdyby měl štěstí, možná mohl hrát úplně jinou ligu a v jiném dresu, než za Hradec Králové. Mladého "Votroka" zkoušela v roce 2013 londýnská Chelsea, v klubu byl týden na testech. Ale neklaplo to. A tak hraje za Hradec. Naposledy v Ústí naskočil na trávník na posledních osm minut, ale byl ústřední postavou zápasu, když vystříhl parádní nůžky.

"Chtěl jsem slavit, byla tam euforie. Jen jsem svlékl dres," jásal mladý fotbalista v rozhovoru pro hradeckou klubovou televizi. "Nic jiného než nůžky mě nenapadlo. Zkusil jsem to vystřihnout a bylo to v bráně," usmál se. "Je krásný, to jsem si snad ani nemohl přát," dodal.

Severočeši na domácím stadionu nevyhráli nad Hradcem od roku 2009. Od té doby jednou remizovali a šest duelů prohráli.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 90. Miker. Rozhodčí: Machálek - Poživil, Lakomý. ŽK: Šup, Brak, Bílek - Durdevič, Miker. Diváci: 828.
Ústí: Lindr - Strada (66. Kingue), Brak, Pimpara, Bílek - Peterka, Richter, Miskovič - Krátký, Matějka (86. Nágl), Procházka (58. Šup). Trenér: Křeček.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Pokorný, Martinec, Plašil - Jukl, Janoušek - Durdevič (82. Miker), Vlkanova (90.+1 Finěk), Urma - Da Silva (58. Kropáček). Trenér: Frťala.

Reklama