Hlavní obsah

Chrudim - Pardubice 1:1Nováček zachránil remízu a na jaře poprvé bodoval, Jihlava vyhrála

Praha

Fotbalisté Chrudimi v 19. kole druhé ligy zachránili domácí remízu 1:1 s Pardubicemi a v jarní části soutěže poprvé bodovali. Nováček FNL poskočil na čtrnácté místo neúplné tabulky, ale Táborsko i Žižkov mají zápasy k dobru. Druhé místo si pojistili výhrou 1:0 nad Sokolovem fotbalisté Jihlavy.

Článek

Pardubičtí začali v Chrudimi lépe a v 17. minutě Čelůstkovu standardku zakončil Fousek. Pátý tým tabulky ale pojistku nepřidal a v závěru o vítězství nad východočeským rivalem přišel. V 82. minutě střídající Kopecký proměnil penaltu za ruku náhradníka Černého. Pardubice remizovaly ve třetím z posledních čtyř kol.

Premiérový jarní bod si připsal také jedenáctý Třinec po výsledku 1:1 se sousedem v tabulce Znojmem. Domácí poslal do vedení ve 24. Omasta šťastnou dorážkou. Třineckého brankáře Bártu ve 36. minutě po rohu překonal Dramé. Slezanům pak na začátku druhé půle pomohlo štěstí při tyčce Beganoviče.

Vysočina si koledovala

V utkání mezi Jihlavou a Sokolovem hrály prim obrany obou mužstev. Vysočině stačila jediná branka už ze 2. minuty, vstřelil ji Klíma. Baník byl sice aktivnější ve druhé půli, ale srovnat nedokázal. Jihlava je tak minimálně do neděle druhá pouze o bod za Českými Budějovicemi.

„Jsem samozřejmě spokojen se třemi body, ale jen s nimi. Chtěli jsme na soupeře vletět a splnilo se nám přání vstřelit první gól. První poločas byl zcela v naší režii, ve druhém přišel strach o výsledek. O to větší v situaci, kdy bojujeme o postupové pozice a musíme vyhrávat. Koledovali jsem si o gól, který naštěstí nepadl. Myslím si, že máme hráče, abychom pojišťovací gól vstřelili nebo si výhru pohlídali ve větším klidu," hodnotí Radim Kučera, trenér Vysočiny.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Fotbal Třinec - 1. SC Znojmo 1:1 (1:1)
Branky: 24. Omasta - 36. Dramé. Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Batík. ŽK: Lupták, Bedecs, Klec, Kušnír - Kunca, Avdič. Diváci: 436.
Třinec: Bárta - Lupták (46. Janošík), Kušnír, Bedecs, Janoščín - Buchvaldek, Weber, Klec, Cienciala (75. Schwendt) - Omasta - Hapal (81. Dedič). Trenér: Neček.
Znojmo: Buček - Helísek, Avdič, Cukovič, Cihlář - Beganovič (76. Teplý), Dramé - Kunca, Machalík, Mudra (89. Čereda) - Šmehyl (60. Maksič). Trenér: Šturma.
MFK Chrudim - FK Pardubice 1:1 (0:1)
Branky: 82. Kopecký z pen. - 17. Fousek. Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Petřík. ŽK: Sixta, Sulík, Drahoš - Solil, Tischler, Jeřábek. Diváci: 1956.
Chrudim: Zíma - Hlavsa, Drahoš, Vencl, Krčál - Froněk, Sulík (59. Rybička), Kesner, Sixta (79. Ujec), Dostálek (65. Kopecký) - Vašulín. Trenér: Matějka.
Pardubice: Letáček - Čelůstka, Šejvl, Piroch, Prosek - Jeřábek - Fousek (79. Sokol), Tischler, Solil, Mužík (90.+2 Kovář) - Petráň (76. Černý). Trenér: Novotný.
Vysočina Jihlava - Baník Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 2. Klíma. Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Lakomý. ŽK: Tijani, Preisler, Chlumecký, Veselý - Hlavatý, Vávra. Diváci: 894.
Jihlava: Veselý - Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler - Vaculík, Machuča (73. Klobása) - Petr (77. Šefčík), Šulc, Zoubele - Klíma (82. Jawo). Trenér: Kučera.
Sokolov: Belaň - Čihák, Stropek, Beránek (69. Novák), Jakub Dvořák II. - Hlavatý, Glaser - Štípek, Ševčík (82. Liener), Machek - Holek (59. Vávra). Trenér: Hejret.

Reklama