Hlavní obsah

Zbrojovka je už třetí! Oslavy gólu si pokaždé užívám, culí se střelec Krejčí

Čestmír FolkSport.czPrávo

Jeho gól byl vítězný. Záložník brněnských fotbalistů Ladislav Krejčí přispěl klíčovou trefou na 2:1 k důležité výhře svého týmu ve středečním utkání 23. druholigového kola nad Pardubicemi (3:1). Díky ní se Zbrojovka v tabulce vyhoupla na třetí příčku, která bude v závěru sezony zaručovat účast v baráži o nejvyšší soutěž.

Foto: fczbrno.cz

Brněnský Ladislav Krejčí slaví vítězný gól do pardubické sítě.

Článek

„Jsem moc spokojený. Nejen s předvedenou hrou, ale i s tím gólem. Čekal jsem na něj docela dlouho. Ve druhé lize jsem dal zatím tři a všechny po rohu," usmívá se člen nově se tvořící reprezentační jednadvacítky.

Rozdílovou branku hned na hřišti bouřlivě oslavil. Prsty na rukou zkřížil do písmene Z. „Takhle slaví svoje trefy spoluhráč Martin Zikl. Tak jsem ho trochu napodobil," culí se Krejčí. „Já gólů moc nedávám, tak se pokaždé snažím co nejvíc si to užít," prozradil.

Radost Brňanů z vítězství nad Pardubicemi umocnily ztráty Hradce Králové a Varnsdorfu, s nimiž bojují o třetí místo. „To je určitě paráda. My se ale soustředíme především sami na sebe. Teď je to hlavně o nás. Jsem moc rád, že už jsme tam, kde jsme před jarem chtěli být. Tvrdou dřinu v zimní přípravě se nám postupně daří zúročovat," těší Krejčího, že šance Zbrojovky na návrat do první ligy stále žije.

Krejčí: Kondičně jsme na tom dobře

Právě ve Varnsdorfu, který má jen o bod méně, se Brňané představí na závěr anglického týdne v dalším druholigovém utkání v neděli. „Kondičně jsme na tom dobře, teď navíc máme po středě pár dní na regeneraci. Takže věřím, že i tento zápas zvládneme a upevníme si třetí příčku. A teprve pak můžeme myslet třeba na to, že jsou Velikonoce," má jasno.

Krejčí prozatím netuší, zda o víkendu opět nastoupí na pozici defenzivního středopolaře, anebo na stoperském postu, kam ho kouč Zbrojovky Pavel Šustr na jaře už také několikrát postavil.

„Neřeším to, hlavně že jsem v základní sestavě. Ve středu obrany jsem si už taky zvykl, ale v záloze hraju od mala. Takže je to úplně v pohodě, nemám s měněním míst problém. Hraju prostě tam, kde to podle názoru trenéra víc pomůže mužstvu," tvrdí.

Reklama

Související témata: