Hlavní obsah

Velká smůla, nebo obrovská chyba? Hráči mohli za úvodní branku poděkovat brankáři soupeře

Snad každý brankář měl v životě tu smůlu, že se mu něco nepovedlo. To, co se stalo gólmanovi Hradce Králové Radimu Ottmarovi v zápase Fortuna Národní ligy ale nejspíš zůstane v paměti fanoušků dost dlouho. Za první gól totiž může Zbrojovka v podstatě poděkovat jeho hodně nepovedenému výběhu z brány.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalový brankář Radim Ottmar z Hradce Králové během utkání proti Českým Budějovicím.

Článek

Nad tím, co se „povedlo" gólmanovi Hradce Ottmarovi v utkání proti Zbrojovce Brno mnozí fotbaloví příznivci jen nechápavě kroutí hlavou. Všechno přitom začalo relativně nenápadně. Záložník Zbrojovky Ondřej Pachlopník vyslal dlouhý pas směrem k bráně Hradce, který se rozhodl sebrat právě hradecký gólman.

Při výběhu z velkého vápna proti dlouhému balónu soupeře ale nejspíš podklouzl a i přes veškerou snahu míč ještě vleže odehrát jej balón přeskočil a nabíhající Štepanovský už jej jen ve skluzu doklepnul do sítě. Ať už šlo spíš o pořádnou porci smůly, nebo o obří chybu, Zbrojovka zaváhání využila dokonale a ke konci prvního poločasu se ujala vedení 1:0.

Od konce prvního poločasu pak navíc Hradec musel hrát v deseti, když byl za faul Martince na unikajícího Pachlopníka, který už už šel sám na brankáře Ottmara, oceněn červenou kartou. Štepanovský se pak ve druhém poločase trefil ještě jednou, Zbrojovka tak ovládla utkání v poměru 2:0 a v současné době figuruje na třetí pozici ve Fortuna Národní lize.

Pokud třetí příčku Brňané udrží, mohou se těšit na baráž o nejvyšší soutěž.

Reklama