Hlavní obsah

Běžecké tréninky i silová cvičení. Dukla kontroluje hráče na dálku

Praha

Fotbalové soutěže jsou přerušeny a společná příprava týmů zrušena. Hráči však úplně zahálet nemohou. Mají připraveny individuální tréninkové plány. "Tréninky vyhodnocujeme prostřednictvím sporttestrů, které mají hráči k dispozici a kam si zaznamenávají všechny tréninkové aktivity," říká v rozhovoru pro klubový web Michal Dragijský, kondiční trenér pražské Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů pražské Dukly z gólu proti Slovácku.

Článek

Dukle patří v druholigové tabulce páté místo. Na Julisce by se rádi vrátili do nejvyšší soutěže, proto se i v nouzovém stavu snaží udržet fotbalisty pokud možno ve formě.

"Naši hráči mají v současnosti individuální tréninkové plány, které jsou zaměřené na udržení kondice formou různých bežeckých tréninků. Mimo to mají v plánu silová cvičení, které jsou schopní zvládnout v pohodlí domova a nepotřebují k tomu žádné speciální pomůcky," poukazuje kondiční trenér Michal Dragijský.

Foto: fkdukla.cz

Michal Dragijský, kondiční trenér fotbalistů Dukly.

Plány upravuje hráčům na míru.

"Samozřejmě dochází i v tomto období k určité individualizaci, protože se liší nejen úroveň aktuální kondiční připravenosti jednotlivých hráčů (zranění, návrat po zranění atd.), ale také podmínky, které jednotliví hráči mají k dispozici pro svůj trénink," vysvětluje kondiční trenér.

Doporučení se týkají také životosprávy

Hráči obdrželi několik variant tréninků, ze kterých si vybírají podle svých možností. "Kromě toho máme stále hráče, kteří potřebují pro plynulý návrat do plného tréninku individuální přístup. Tam věci řešíme dennodenně a plán upravujeme podle aktuální potřeby či možností."

Také Dukla se řídí základními pokyny úřadů. "Hráčům jsme doporučili vyhýbat se místům se zvýšenou koncentrací lidí. Obzvlášť jsme jim doporučili najít si čas na trénink v době, kdy je v parcích a jejich nejbližším okolí nejméně lidí. Jsem přesvědčený, že kluci jsou dostatečně obeznámení se situací prostřednictvím svého okolí či médií, aby byli schopní vyhnout se zvýšenému riziku onemocnění," ujišťuje Dragijský.

Nezapomíná ani na doporučení ohledně správné stravy.

"Jídelníček řešíme s hráči průběžně v průběhu celého roku, kdy se snažíme v našich podmínkách hledat možnosti kvalitní stravy a suplementace. V momentální situaci jsme hráčům připomínali důležitost správné životosprávy, pitného režimu a výživy. Dostali doporučení, podle kterých by se měli řídit v nejbližším období a podle kterých by měli současný stav zvládnout o něco snadněji," dodává kondiční trenér Dukly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články