Hlavní obsah

Ústečtí prohráli i třetí domácí zápas v sezóně

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem se ani ve třetím domácím utkání v novém ročníku druhé ligy nedočkali bodového zisku. Po Bohemians 1905 a Karviné si v neděli pro tři body přijela na sever Čech Opava, jež zvítězila 3:1.

Článek

Hosté byli od počátku aktivnější, ale Kiša ani Halaška úvodní šance nevyužili. Po půlhodině hry ale utekl ústecké obraně Šultes, přihrál před branku a Cigánek přivedl Opavu do vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Franc, ale ze 12 metrů z jasné šance přestřelil branku.

Druhý gól hostů přidal těsně před přestávkou Halaška, který se trefil nádhernou střelou ze 30 metrů. Na ránu k tyči nestačil brankář Novák vůbec reagovat.

Druhý poločas začalo Ústí náporem, který ale nepřinesl žádnou šanci. Opava bezpečně kontrolovala náskok a její útoky byly mnohem nebezpečnější. V 85. minutě využil Kiša hrubku domácí obrany a pohodlně zblízka skóroval. Čestný úspěch Ústí vsítil v závěru Volek, který obral o míč opavského brankáře.

Čáslav nezastavila ani Sparta B

Fotbalisty Čáslavi nezastavila ve vítězné jízdě druhou ligou ani rezerva Sparty. Středočeši vyhráli i pátý zápas v sezóně a jako jediní mají na kontě plný počet bodů.

Hosté se zaměřili na bránění nejlepšího domácího střelce Diana a z počátku byli aktivnější, ovšem bez efektu. V polovině poločasu naopak domácí Kotrba střelou přes skrumáž těl vyslal první vážné varování, ale Grigar reflexivně zasáhl, podobně musel reagovat při střele Peškara. Nestačil až na střelu Diana do šibenice po půlhodině hry, povedený závěr poločasu korunoval po chybě sparťanské obrany Bednář gólovou přihrávkou na Diana před odkrytou bránu.

Čáslav hrála po změně stran více na jistotu a po hodině hry se jim to vymstilo. Jan Kadlec využil zaváhání domácí obrany brankáře Švengera a snížil. Sparťané si pak vypracovali ještě několik šancí na vyrovnání, ale Kadlec ani Bíro nedokázali už ze Sparty hostujícího gólmana Švengera překonat.

Druhá liga - 5. kolo:
Ústí nad Labem - Opava 1:3 (0:2)
Branky: 89. Volek - 30. Cigánek, 45. Halaška, 85. Kiša. Rozhodčí: Bílek - Moudrý, T. Kovařík. ŽK: Veverka - Víšek. Diváci: 783.
Ústí nad Labem: R. Novák - Škoda, Valenta (50. Bartoš), Džuban, Dvořák - Franc, Volek, Fousek (46. Veverka), Martykán, Benčík (73. Krejčíř) - Rudnickij. Trenér: Habanec.
Opava: O. Novák - Kolínek, Horka, Mezlík, Víšek - Partyš, Cigánek, Barteska (87. Wirth), Kiša - Šultes (75. Jelínek), Halaška (65. Půda). Trenér: Neček.
Čáslav - Sparta B 2:1 (2:0)
Branky: 33. a 42. Dian - 61. J. Kadlec. Rozhodčí: Drábek - Kubáň, Peřina. ŽK: Bednář, Brezinský, Mráz - Jungr, Sus, Sedláček.
Čáslav: Švenger - Haniak, Špidlen, Kotrba, Peškar - Dian (73. Nulíček), Strnad, Brezinský, Prášil - Mráz, Dolejš (39. Bednář). Trenér: Koubek.
Sparta: Grigar - Kúdela, P. Mareš, Doležal, Švec - Jungr, Sus (46. Třešňák), Sedláček, Bíro, Podaný (81. Glaser) - Jeslínek (46. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: