Hlavní obsah

Skuhravý je hrdý, jak Dukla zvládla zápasy se Spartou

Praha

Vybírají si kvalitní prvoligové soupeře. Nejprve fotbalisté pražské Dukly po obnovení přípravných duelů podlehli Plzni 1:3. V pořadí druhé a třetí utkání sehráli na Strahově se Spartou, které podlehli 2:3 a 1:4. „Jsme rádi, že jsme tři těžké zápasy mohli hrát. Všechny absolutně splnily, co jsme chtěli vidět,“ kvituje trenér Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Roman Skuhravý.

Článek

Duklu čeká těžký druholigový restart. Nejprve domácí duel s Jihlavou, pak výjezd do Brna. Proto se jí náročné prověrky hodí.

„Jsem hrdý, jakým způsobem kluci oba zápasy se Spartou zvládli a vůbec mě nezajímá, že skončil první 2:2. To reprodukuji slova hráčů, inkasovali jsme v 90. minutě z penalty, která podle nás neměla být odpískána. V obou zápasech jsem byl opravdu spokojený se všemi, kdo hráli," hodnotí na klubovém webu trenér Roman Skuhravý.

„V prvním utkání jsme byli organizovaní s míčem i bez něj. Sparta je ale kvalitní soupeř a potrestala každou chybu. Dovolím si tvrdit, že jsme v úvodní polovině měli víc ze hry, bohužel ve finální fázi jsme byli trošičku zbrklí. Ve druhém utkání jsme dotáhli manko 0:2 a je škoda, že jsme neproměnili penaltu. Pokud budeme takto pokračovat, výsledky určitě přijdou," ujišťuje kouč.

Vysoká škola fotbalu pro mladé

Skuhravý chválí třeba mladé hráče. „Byla to pro ně vysoká škola fotbalu. Šebrle, Kozel, Jakab i Mentberger ukázali, že má smysl s nimi pracovat. Nezabalili to a prali se statečně," cení si.

„Jedu domů s pocitem dobře odvedené práce. Hrubeš s Březinou a Šebrlem přesně zapadají do toho, jak chceme pracovat. Vypadli nám tři hráči, tyto bereme do tréninku. Zápasy se Spartou jsou pro ně obrovská odměna," říká Skuhravý.

Právě Hrubeš se trefil hned dvakrát. „Dva góly jsou pro něj osobně velkou vzpruhou do další práce," věří trenér Dukly.

Reklama

Související témata: