Hlavní obsah

Pardubice - Prostějov 1:0Pardubice si připsaly další výhru a vládnou druhé lize

Pardubice

Fotbalisté Pardubic zvítězili v 18. kole druhé ligy nad Prostějovem 1:0 a upevnili si vedení v tabulce. První zápas po více než dvouměsíční koronavirové přestávce vyhrál také Hradec Králové, který i v oslabení zásluhou branky Jana Mejdra získal tři body ve Varnsdorfu. Poslední Sokolov zvítězil 1:0 nad Vyšehradem a dotáhl se na patnácté Vítkovice.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Michal Stříž z Prostějova a Pavel Zifčák z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Pardubicím stačila k výhře jediná branka, kterou ve 23. minutě vstřelil ve skluzu na zadní tyči dorážející Hlavatý. Východočeši doma zvítězili v osmém z devíti zápasů této druholigové sezony a využili pondělního zaváhání Jihlavy, které se vzdálili už na šest bodů.

Hradec poslal ve Varnsdorfu do vedení v úvodu Vlkanova, ale když v 52. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Jukl a za chvíli srovnal z penalty Kouřil, zdálo se, že se vývoj obrací. V 71. minutě však dostal míč ve skluzu do sítě Mejdr a "Votroci" už vydřené vítězství udrželi. Na čtvrtém místě neúplné tabulky ztrácejí bod na druhou Jihlavu.

Teprve druhé vítězství v této druholigové sezoně si připsal Sokolov, který díky brance Krátkého z 15. minuty udolal Vyšehrad 1:0. Západočeši ztrácejí na nesestupovou pozici pět bodů a bodově se dotáhli na patnácté Vítkovice.

Slezané proti favorizovanému Žižkovu dlouho drželi krok a měli i několik šancí, žádnou ale neproměnili a v 86. minutě inkasovali jediný gól od Žežulky. Viktoria v druhé lize počtvrté za sebou vyhrála a z šestého místa ztrácí tři body na Jihlavu.

Ve zbylých zápasech brněnská Líšeň podlehla Vlašimi 0:2 a Třinec zdolal Chrudim 1:0. Už v pondělí Dukla Praha porazila Jihlavu 2:1. Kolo zakončí ve čtvrtek dohrávka mezi Ústím nad Labem a Zbrojovkou Brno.

Druholigových zápasů se zatím stejně jako dalších sportovních akcí po koronavirové přestávce smí účastnit maximálně 300 osob včetně hráčů, členů realizačních týmů a rozhodčích. Diváci ve statistikách nejsou uváděni, ač v hledištích mnohdy nechybějí.

Všichni aktéři musejí dodržovat hygienická opatření. Trenéři také nově mohou využít novinku v pravidlech a provést pět místo dosavadních tří střídání.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Varnsdorf - Hradec Králové 1:2 (0:1)
Branky: 59. Kouřil z pen. - 12. Vlkanova, 71. Mejdr. Rozhodčí: Petřík - Poživil, Matoušek. ŽK: Breda, Barac - Vlkanova, Jukl. ČK: 52. Jukl. Bez diváků.
Sokolov - Vyšehrad 1:0 (1:0)
Branka: 15. Krátký. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych. ŽK: Skopec, Tkadlec, Krátký, Ju Kang-hjon - Kodr, Rothe, Jablonský. Bez diváků.
Pardubice - Prostějov 1:0 (1:0)
Branka: 23. Hlavatý. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Polák, Pašek (oba Prostějov). Bez diváků.
Líšeň - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 z pen. a 62. Janda. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Bureš. ŽK: Vítek, Hlavica, Vintr - Breda. Bez diváků.
Vítkovice - Viktoria Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 86. Žežulka. Rozhodčí: Musil - Koval, Vitner. ŽK: Cverna, Holiš, Bolf - Vůch. Bez diváků.
Třinec - Chrudim 1:0 (1:0)
Branka: 11. Akulinin. Rozhodčí: Cihlář - Vlasjuk, Klupák. ŽK: Šteinhübel - Nikodém, Řezníček. ČK: 83. Mrázek (Chrudim). Bez diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články